Link pagina copiat!
Jocurile video intre beneficii si riscuri
29 iulie 2015
Cand si cum sa ceri ajutor oricand ai nevoie
14 august 2015

girl-808308_640

În vacanţă, în lipsa unor planuri sau a prietenilor care pleacă în vacanţă, poţi simţi anumite stări de tristeţe şi izolare. Fiecare dintre noi trecem prin perioade mai putin plăcute, în care simţim asta.

Uneori însă aceste perioade sunt lungi şi facem faţă din ce in ce mai greu stărilor pe care le avem, iar activităţile obişnuite nu mai par interesante. În unele cazuri poate fi vorba de depresie. Uneori, lucrurile se rezolvă mai uşor, dar în alte situaţii depresia durează mult sau revine după ce am crezut-o plecată.

Ce este de făcut, merită să scapi de ea?

Răspunsul este da, merită, pentru că nu ai fost mereu aşa.
Povestea asta cu depresia a început undeva şi prin urmare va avea şi un sfârşit.

În aceste moment uiţi ceea ce a fost frumos: distracţii cu prietenii, glume, filme frumoase pe care le-ai văzut sau locuri minunate care te-au bucurat, pentru că asta face depresia, îţi îndreaptă gândul spre lucruri care par cenuşii.
Sunt foarte mulţi care trec prin asta şi au reuşit să o depăşească. Poti fi şi tu unul dintre ei. Cei apropiaţi ţie cred în tine, ai şi tu încredere în tine.

Gândeşte-te că viaţa e plină de surprize şi aminteşte-ţi de zile în care ai avut astfel de surprize. Nu te aşteptai la ele, dar acum poţi crede că se întâmplă, lucrurile se schimbă, în bine, de la un moment la altul.
Ocupă-ţi timpul şi nu lăsa mintea să alerge prin gânduri care îţi fac rău. Încearcă să nu te izolezi, contactele cu ceilalţi ajută foarte mult – faceţi glume, schimb de idei şi vei observa că te vei simţi altfel.

Dacă mulţi dintre prietenii tăi au plecat şi simţi că nu prea ai ce face, fă-ţi de lucru, în loc să te cerţi cu ai tăi sau să zaci prin casă. Afară sunt persoane noi, pe care le poţi cunoaşte fie în parc, fie la sala de sport.

Urmăreşte filme şi citeşte ceva haios. Poţi să îţi notezi impresii şi ceea ce ţi-a plăcut din ceea ce ai citit sau văzut. Încearcă ceva nou, cu siguranţă te-ai gândit de multe ori că ai vrea să faci ceva şi ai tot amânat.

A venit timpul, e vacanţă şi timpul e pentru activităţi nu pentru lipsa lor.
Dacă simţi că lucrurile nu se îmbunătăţesc, încercând diverse activităţi, cere soluţii de la familie sau chiar de la un specialist, de exemplu un psiholog.
E bine să iei aceste stări de “coarne” şi să scapi cât mai repede de ele.

Gânduri bune îţi dorim şi dacă ai nevoie de noi, scrie-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*