Link pagina copiat!
Cum sa-ti pastrezi motivatia mai mult timp
7 ianuarie 2016
Comunica liber cu oamenii, fara sa te gandesti la ce cred despre tine
9 ianuarie 2016

Cu toții ne dorim să avem idei bune indiferent că e vorba de școală, grupul de prieteni sau acasă. Poate să fie o idee pentru o competiție, o idee de eseu sau o idee pentru cum să îmbunătățești ceva în viața ta. Nu există o rețeță care să îți garanteze succesul, dar sunt câteva lucruri care pot să te ajute în astfel de situații.

Definește-ți pentru ce vrei ideea – pentru o carte, o idee inovatoare, o petrecere tematică, un articolul în revista școlii. De idei bune ai nevoie în orice situație.
Fă un brainstorm – ia o foaie de hârtie și un pix și notează tot ce îți trece prin minte legat de subiectul pe care ți l-ai propus. Notează orice idee, oricât de ciudată ți se pare inițial. Mai târziu poți face o selecție cu cele care îți plac cel mai mult și le poți dezvolta cum îți dorești.
Caută inspirație – citește. De la informații de pe internet, la reviste și cărți. Chiar dacă nu sunt direct legate de ceea ce cauți, îți pot oferi idei utile cu ceea ce ai nevoie. Găsește material care să aibă legatură cu ceea ce ai nevoie, apoi poți aprofunda căutarea cu alte lucrări sau materiale ajutătoare. Citește tot ce găsești despre topicul care te interesează.
Vorbește cu prietenii – din discuții cu alții, pot rezulta idei noi. Este o metodă prin care poți obține informații noi, sau indirect cineva îți poate da o idee exact pentru ceea ce ai nevoie.
Lasă ideea să se formeze – după ce ți-ai alimentat creierul cu tot felul de informații despre subiect, îl poți lăsa o perioadă să digere toată informația primită pentru a o tranforma într-o idee bună. Du-te la o plimbare în parc, un somn de câteva ore sau pur și simplu o periodă de relaxare. Chiar dacă tu nu te mai gândești la subiectul respectiv, în fundal, creierul tău continuă să lucreze. Astfel, într-un moment de aparentă relaxare vei putea avea o surpriză plăcută.
Nu renunța – dacă lucrurile de mai sus nu au dus la apariția unei idei, nu te descuraja. Poți relua procesul oricând. Păstrează-ți încrederea că vei reuși să obții ceea ce îți dorești, iar acest lucru va duce în final la succes.

Tu ce metode ai încercat până acum, pentru a obține idei bune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*