Link pagina copiat!
De ce este bine sa citesti mai mult
17 martie 2016
Cum sa urmezi cu usurinta un regim alimentar
19 martie 2016

Asa cum o zi buna se cunoaste inca de dimineata, o zi mai putin fasta atrage momentele neplacute unul dupa altul. Le cunoastem cu totii si stim cat de solicitante sunt cu moralul nostru. Cand pierzi autobuzul in ultimul minut sau nu auzi alarma de dimineata si intarzii la prima ora, pentru ca apoi sa descoperi ca ai uitat acasa cartea de matematica, este greu sa iti pastrezi zambetul pe buze.

Tocmai de aceea, iti prezentam in continuare cateva metode de a salva o zi in care lucrurile nu ti-au mers asa cum ti-ai fi dorit:

  1. Urmareste o comedie – Daca esti cu nervi intinsi, cea mai buna solutie este sa iei o pauza. Altfel nu vei face decat sa alimentezi starea de iritare si sa ai si maine o zi la fel de neprietenoasa. Urmareste o comedie care stii ca nu da gres, chiar daca ai mai vazut-o de 5 ori pana acum. Razi cu pofta si departeaza-te de energia negativa cu care te-ai incarcat peste zi.
  1. Nu te izola – Sa stai singur cu gandurile tale poate fi o solutie, insa un remediu rapid de a te energiza il reprezinta prietenii. O gasca de nadejde va stii sa-ti ridice moralul si sa te faca sa uiti de tot ce te-a suparat. Pana la urma, prietenul adevarat, la nevoie se cunoaste. Iar ei vor sti sa iti faca fata si daca esti mai morocanos.
  1. Fa o baie relaxanta – Un proverb japonez spune ca sunt putine lucruri pe lume pe care nu le poate sterge o baie calda. Iar o zi proasta va fi cu siguranta ameliorata de relaxarea unei bai. Linisteste-te si lasa frustrarile sa plece din tine odata cu apa de pe piele. Metaforic, o baie simbolizeaza curatarea de tot ce este negativ in mintea noastra.
  1. Descarca-ti sufletul – Sa povestesti ce ai patit, cu lux de amanunte, te va face sa te simti mult mai usor. Fie ca esti mai apropiat de mama, de tata sau de bunica, povesteste familiei despre ziua ta. In multe culturi acesta este un obicei care se practica seara, dupa cina, cand fiecare membru al familei vorbeste despre activitatile de peste zi. Este o terapie eficienta, care strange legaturile familiale.
  1. Nu dramatiza – O zi proasta este un accident si nu este cazul sa te gandesti ca asa va fi urmatoarea perioada. Optimismul este un scut in fata proiectiilor negative. Antreneaza-l si ai mereu in gand faptul ca fiecare zi este un nou inceput. Tot ce este rau poate fi schimbat si cel care are aceasta putere esti doar tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*