Link pagina copiat!
Cum sa formezi o prietenie noua
6 ianuarie 2016
Cum sa vii cu o idee buna
8 ianuarie 2016

Ți s-a întâmplat vreodată să-ți setezi un obiectiv pentru care simți foarte mult entuziasm, însă după ceva timp îți pierzi din energie și dorința de a-l duce la capăt? Dacă da, uite câteva lucruri la care să te gândești anul ăsta, înainte să renunți la obiectivele pe care ți le-ai propus.

Ce trebuie să știi înainte Nu treci doar tu prin asta – oricine poate trece la un moment dat prin dificultatea de a-și păstra motivația pentru a-și atinge un scop. Sunt atâția oameni care se apucă de diete și renunță, sau încearcă să se lase de fumat, dar abandonează ideea. Realitatea este a face o schimbare, indiferent cât de mare sau mică este ea, generează un efort destul de mare din partea ta. Totuși nu este imposibil să-ți atingi obiectivul. Succesul este aproape dacă ai suficientă voință și determinare.

Ca să rămâi motivat cel mai bine este să ai un plan bine stabilit, să ai așteptări realiste și o atitudine prin care să să nu renunți atât de ușor. Iată câteva lucruri pe care poți să le faci.

În primul rând, stabilește-ți ținta. Poți chiar să scrii undeva care este obiectivul tău și să încerci să vizualizezi cum urmează să se întâmple acest lucru. Cu cât îți amintești mai des care este scopul tău, cu atât mai mult vei lucra pentru a-l atinge.

În al doilea rând este important să îl faci cât mai specific. Dacă obiectivul tău este foarte vag, nu o să știi niciodată ce să faci exact ca să îl atingi. Încearcă să găsești alături de scop și care sunt pașii pe care îi vei urma pentru a-l îndeplini și chiar și un estimat de timp. În felul acesta vei avea un plan pentru obiectivul tău.

În al treilea rând, stabilește-ți mai mulți pași care să conducă către vârful îndeplinirii obiectivului. În felul acesta, asemeni unui joc vei avea posibilitatea să îți urmărești progresul. Poți chiar să îți stabilești și câteva recompense pentru fiecare etapă trecută cu succes, astfel încât să te automotivezi pentru a merge mai departe.

În al patrulea rând, spune și altcuiva despre ceea ce ți-ai propus. În felul acesta, în momentele în care nu te vei simți motivat/ă, cealaltă persoană îți va putea da un imbold să continui cu ceea ce ți-ai propus.

Să găsești motivația necesară nu este întotdeauna ușor, însă este posibil. Indiferent care sunt metodele pe care le adopți, nu uita că schimbările periodice sunt bune și încearcă să-ți amintești care sunt motivele care te-au determinat să stabilești respctivul obiectiv.

Mult succes cu obiectivele pe anul ăsta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*