Link pagina copiat!
Live chat despre relațiile romantice în adolescență
24 octombrie 2017
De ce este important să avem rutine?
27 octombrie 2017

De ce este important să fim curioși? Persoanele curioase găsesc mereu ceva nou care merită învățat, au o perspectivă mereu nouă cu privire la situațiile de viață și sunt orientați spre soluții.

Câteva metode prin care îți poți dezvolta curiozitatea:

  • Adoptă o perspectivă proactivă și pozitivă. În loc să îți spui că o situație e plictisitoare sau supărătoare, gândește-te că este o experiență din care poți învăța multe lucruri.
  • Identifică lucruri noi care te pasionează, adreseză-ți întrebări cu privire la acestea, apoi caută răspunsuri la cei din jur, pe internet, în cărți etc.
  • Învață de la ceilalți. Întreabă-ți bunicii despre diferite experiențe prin care au trecut, ascultă povești de viață ale prietenilor, citește biografii celebre.
  • Adună cât mai multă cunoaștere în mintea ta. Cu cât știm lucruri mai diverse, cu atât mintea noastră construiește noi informații și conexiuni interesante și creative.
  • Poartă conversații cu oameni care nu sunt de acord cu ideile tale. Cu siguranță vei descoperi perspective noi și interesante, și vei avea o înțelegere mai complexă asupra aspectelor discutate.
  • Dă-ți voie să greșești și să înveți în fiecare zi din greșeli. Aceasta este o perspectivă sănătoasă care îți va permite să explorezi idei noi, situații și contexte diferite.

Daniela Dumulescu, psiholog la Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

 

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*