Link pagina copiat!
Festivalul Anim’est te asteapta cu cele mai bune filme de animatie ale momentului
4 octombrie 2015
Cum depasesti problemele de natura financiara in adolescenta?
5 octombrie 2015

Gândirea pozitivă ne ajută să descoperim că nu avem limite, opreliști în a rezolva orice problemă oricât de grea pare la o primă vedere. Secretul constă în încrederea în forțele proprii, indiferent de situație.

Toți ne dorim să fim fericiți, să nu avem probleme, dar fericirea depinde de gândurile și sentimentele în legătură cu propria existența și de interpretarea pe care o dăm evenimentelor din jurul nostru, nu de lucrurile care ni se întamplă. Fiecare dintre noi are puterea de a modifica nivelul de fericire personal.

S-a dovedit în timp că persoanele care au o gândire pozitivă se bucură de mai mult succes, o mai bună sănătate fizică și psihică. Pacienții afectați de maladii grave cu șanse mici de supraviețuire, dar cu o gândire pozitivă și-au ameliorat starea și chiar s-au vindecat.

Pentru a deveni o persoană pozitivă ai nevoie de hotărâre și consecvență și de urmat câțiva pași:

1. Elimină discuțiile negative

Primul pas este să îți dai seama când gândești negativ și te subestimezi. De exemplu, dacă îți spui tot timpul că nu poți, că nu o să reușești, atunci acțiunile tale vor reflecta stima de sine scazută.
Pentru a avea succes este bine să îți repeți cât mai des cuvantul “Eu pot! “

2. Înlocuiește informațiile negative cu cele pozitive

Starea ta de spirit poate fi otravită dacă ești înconjurat de persoane negative, de energii negative. Încearcă pe cât posibil să te înconjori de oameni și lucruri pozitive, să te relaxezi și să privești partea plină a paharului.

3. Utilizează afirmații pozitive

Afirmațiile sunt declarații pozitive ale unui rezultat dorit, așa că citește cu voce tare și cu entuziasm maxime care te motivează. În timp, vei vedea rezultatele.
De exemplu: ”Omul este produsul gândurilor lui, el devine ceea ce gândește”.

4. Creează descrieri pozitive

Fă-ți un obicei din a crea imagini și povești optimiste despre tine și cei din jur. Stabilește-ți un vis și încearcă să îți imaginezi cum se va realiza.
Incearcă să anticipezi doar situații favorabile și benefice.
Trebuie să fii ferm cu gândurile negative care se ivesc și să le înlocuiești imediat cu gânduri pozitive și constructive, de fiecare dată, cu persistență.

În concluzie, gândește pozitiv indiferent de situatia de moment și asteaptă numai rezultate favorabile. Poți încerca activități care te binedispun, poți să te asociezi cu oameni care gândesc pozitiv și să practici un tip de activate fizică.

Tu ce metode ai folosit până acum pentru antrenamentul gândirii pozitive?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*