Link pagina copiat!
Cum sa ai grija de urechile tale fara sa renunti la casti
2 decembrie 2015
Cum sa treci peste stresul examenelor
5 decembrie 2015

Sunt mulți cei care cred că trebuie să își schimbe înfățișarea, când de fapt, ceea ce trebuie să schimbe este modul în care se privesc pe ei înșiși. Pentru că în această perioadă corpul tău trece printr-o mulțime de schimbări, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să înveți să te placi așa cum ești. Iată câteva lucruri care te pot ajuta să te privești în oglindă fără să mai vezi doar defectele.

Corpul tău e frumos indiferent de forme și dimensiuni

Concentrează-ți atenția pe ceea ce corpul tău poate să facă și pe cât de sănătos este nu pe ceea ce este în neregulă și ce ai vrea să schimbi la el. Atâta timp cât medicul de familie spune că ești în parametri normal în ceea ce privește înălțimea și greutatea, tot ce ai de făcut este să te bucuri.

Încearcă să analizezi ceea ce gândești despre tine

Poți chiar să ții un jurnal în care să notezi gândurile și sentimentele față de propria persoană. Este o metodă eficientă prin care să îți dai seama dacă nu cumva te judeci prea mult și prea aspru. Trebuie să înveți să înțelegi că o persoană nu arată fabulos în fiecare zi și că înfățișarea se schimbă în fiecare zi, în funcție de o grămadă de lucruri (de la cum ai dormit în noaptea respectivă până la genele moștenite de la părinți). Încearcă să te concentrezi pe ceea ce est unic și interesant despre tine.

Ai răbdare cu obiectivele pe care ți le propui

Sunt lucruri pe care le poți schimba în bine în ceea ce privește corpul tău. Dacă te gândești să faci mai mult sport și să mănânci mai sănătos pentru îmbunătățirea corpului tău, ai făcut o alegere bună. Asta nu înseamnă să pui presiune pe tine pentru ca schimbările să se întâmple rapid.

Rezervă-ți timpul necesar și asigură-te că nu ești prea dur cu ceea ce poți face și lucrurile care cer prea mult efort din partea ta. E mai bine să îți explorezi talentele și pasiunile, astfel încât pe viitor să îți dai seama ce ți-ar plăcea să faci pe termen lung, fără să simți că faci un efort foarte mare. În loc să te concentrezi pe cum arăți e mai bine să te concentrezi pe cum te simți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*