Link pagina copiat!
Cum sa-ti faci mai putine griji
14 mai 2016
Cum sa faci un dus perfect
16 mai 2016

Uneori este posibil sa pierzi din vedere dimensiunea eficientei tale sau a realizarilor tale. Nu ti se mai par spectaculoase trofeele obtinute in competitiile sportive la care ai participat, nici notele bune pe care reusesti sa le iei la tezele grele si nu te mai bucuri deplin de nimic din viata pe care o ai. Acesta este un mod de gandire care te indeparteaza de satisafactia personala si te poate face nefericit fara motiv.

Iata ce poti face ca sa revii cu picioarele pe pamant, sa te scuturi de nemultumiri si sa iti reamintesti cat de norocos esti de fapt:

  1. Ramai pozitiv – oamenii care se bucura de succes pe cat mai multe planuri ale vietii sunt cei care se concentreaza pe partea plina a paharului. Daca aloci toata energia problemelor si lucrurilor care te streseaza nu vei reusi decat sa te deprimi si sa pierzi din vedere solutiile. Fii tu insuti o sursa de optimism si pentru ceilalti si vei atrage in jur doar oameni care au acelasi obiectiv ca si tine – sa reuseasca!
  1. Orice moment neplacut este temporar – Starea de bine nu poate fi liniara. Daca ar fi sa o descriem matematic, ar fi o sinusoida – creste, coboara, insa important este ca dupa fiecare ploaie, va iesi soarele. Priveste situatiile in perspectiva, imbunatateste-ti reactiile si construieste-ti un carcater cat mai puternic.
  1. Viata nu este un joc cu suma nula – gandeste-te la acest aspect ori de cate ori aluneci spre butoiul cu melancolie. Chiar daca nu ai avut o zi grozava la scoala, ai fost ascultat/a la toate materiile, iar peste weekend ai de facut o multime de teme, iti raman intotdeauna lucrurile frumoase din viata ta – prietenia unor oameni pe care ii apreciezi si care sunt gata oricand sa te ajute, muzica preferata, filmele care te pasioneaza, hobby-urile si visurile tale.
  1. Nu pleca urechea la ce se vorbeste – Rautatea gratuita nu iti este de niciun folos. Ignora barfele si discutiile care nu au acoperire si fereste-te sa te evaluezi prin comparatii. “X a luat o nota mai buna”, “Y are o bicicleta mai buna ca a mea”, “Z este mai popular”- incearca sa elimini aceste tipare de gandire din viata ta. Te cunosti suficient de bine pana la aceasta varsta ca sa iti dai seama exact care sunt calitatile tale si care iti este potentialul. Fiecare om este o personalitate unica, si, cel mai important, este loc pentru fiecare.
  1. Nu te crampon de tipare – Asa cum exista standarde de frumusete care genereaza complexe, la fel exista tipare unanim-acceptate dupa care este evaluate implinirea – un anumit liceu, o anumita nota, o anumita facultate si sirul poate continua. Lupta pentru superlative trebuie sa fie doar cu tine insuti, nu ai datoria de a demonstra nimanui nimic. Adevarata implinire vine din interior, iar ceea ce simti in suflet se va vedea si in afara. Impaca-te cu tine, bucura-te de ceea ce esti si de ceea ce faci si vei vedea ca succesul iti este mai la-ndemana decat crezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*