Link pagina copiat!
Cum sa-ti controlezi temperamentul
10 august 2016
5 lucruri pe care trebuie sa le ai gata pana se termina vacanta
15 august 2016

Pentru ca este vacanta si vremea este calduroasa, in aceasta perioada apar periodic competitii sportive la care poti sa participi, fie ca e vorba de alergare, mers pe bicicleta sau jocuri de echipa trebuie sa ai in vedere cateva lucruri care te pot aduce mai aproape de castig sau cel putin de o experienta placuta.

1. Afla toate detaliile – unde se desfasoara, la ce ora trebuie sa fii acolo, cand incepe efectiv competitia si in cazul in care este vorba de un traseu de parcurs, care este acela (daca ai posibilitatea, familiarizeaza-te cu traseul). La fel de important este sa stii care este echipamentul de care vei avea nevoie si care sunt regulile de concurs, astfel incat sa nu risti in vreun fel sanatatea ori siguranta ta sau o descalificare din aceasta cauza.

2. Pregateste organismul – e important sa te hidratezi bine, atat in ziua competitiei cat si inainte cu 2-3 zile. Mananca ceea ce stii ca iti prieste si iti ofera energia potrivita. Evita zaharul, atat din alimente cat si din sucuri acidulate, nu fac decat sa creeze o senzatia temporara de energie, pentru ca mai apoi sa te simti foarte obosit/a. Planifica fiecare masa pentru cateva zile inainte de competitie, astfel incat sa te asiguri ca vei fi pregatit/a sa faci fata efortului.

Odihneste-te. Antrenamentul pentru competitie nu trebuie sa atinga maximul de intensitate in ultima zi. Organismul trebuie sa fie pregatit atat din punct de vedere al somnului cat si al odihnei muschilor, pentru a putea face fata unui efort mai mare in timpul concursului.

3. Pregateste-ti mintea – chiar daca este vorba de o competitie sportiva, corpul nu este singurul care are nevoie de pregatire. Pe cat posibil, incearca sa iti pastrezi calmul si sa te gandesti la antrenamentul facut de-a lungul timpului. Imagineaza-ti care ar fi reactia si ce ai simti daca ai castiga competitia. E important sa pornesti la drum cu incredere in tine si in reusita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*