Link pagina copiat!
5 lucruri pentru care merita sa astepti viata de liceu
17 mai 2016
5 provocari pe care sa le faci ca sa iesi din zona de confort
19 mai 2016

Schimbarile intotdeauna aduc provocari noi, mai ales cand suntem in situatia de a ne integra in grupuri de oameni pe care nu-i cunoastem. Daca esti una din persoanele care isi doreste sa stie ce sa faca cand cunoaste oameni noi si cum sa se integreze mai rapid intr-un grup din care isi doreste sa faca parte, iata cateva reguli pe care trebuie sa le pui in practica inca din momentul in care ai facut cunostinta cu noul grup.

  1. Prezinta-te intr-un mod placut – Incepand de la zambet si felul in care ii saluti pe ceilalti, pana la tot ceea ce tine de aspectul fizic (e foarte important sa faci dus, sa te speli pe dinti si sa ai parul curat).
  1. Fii increzator/oare in fortele proprii si relaxat/a – nu conteaza doar cum arati, ci si ceea ce transmiti. Cu cat ai mai multa incredere in tine si propria personalitate, cu atat vei fi mai atragator/oare pentru tine pentru cei din jur. Nu uita sa zambesti si sa arati deschidere catre glumele pe care le fac ceilalti. Umorul este intotdeauna un bun punct de legatura intre oameni.
  1. Pastreaza-ti personalitatea – cand vrei sa intri intr-un grup nou exista intotdeauna tentatia de a adopta comportamentul si trasaturile pe care le ai cei din grup. Nu uita ca este important totusi sa-ti pastrezi personalitatea si sa te exprimi asa cum iti place, nu doar dupa standardele grupului. In orice comunitate diversitatea are farmecul ei si face ca grupul sa fie mai distractiv, fara sa devina monoton.Pastreaza-ti gusturile in ceea ce priveste filmele, jocurile si cartile preferate. Dedica timp pentru ceea ce-ti place tie sa faci, nu doar prietenilor cu care iti petreci timpul.
  1. Fii sociabil/a – nu o sa reusesti sa te integrezi intr-un grup daca stai tot timpul retras/a si astepti ca ceilalti sa vina la tine si sa te invite sa petreceti timp impreuna. Fa tu primul pas si initiaza iesiri, implica-te in conversatiile pe care le au sau genereaza cu conversatii cu membri grupului.
  1. Trateaza-i ca pe egali – chiar daca deja fac parte din grupul in care vrei sa te integrezi, nu inseamna ca cineva iti este superior. Comporta-te ca si cum va cunoasteti de mai mult timp, iar legaturile se vor forma mai repede. Ofera-ti ajutorul ori de cate ori ai ocazia si cere la randul tau ajutor cand ceilalti te pot ajuta, chiar daca e vorba despre lucruri simple (imprumutarea unui pix, a unei foi de hartie, ajutor cu un exercitiu la matematica sau o conversatie anti-plictiseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*