Link pagina copiat!
Cum anunti o nota mica parintilor
11 decembrie 2015
Cum faci diferenaa intre o stare proasta si depresie
14 decembrie 2015

Sunt o mulțime de motive pentru care poți alege să te desparți de cineva. Poate ai descoperit că interesele, ideile, valorile și sentimentele nu sunt atât de potrivite pe cât credeai la început. Poate nu mai simți aceleași lucruri ca la început pentru persoana respectivă, poate că v-ați dezvoltat diferit sau nu îți place să mai petreceți timp împreună. Poate vă certați tot timpul pe aceleași lucruri pentru că aveți viziuni diferite sau pur, ai început să ai sentimente pentru altcineva sau pur și simplu nu te simți pregătit/ă pentru o relație de lungă durată.

Toți trecem la un moment dat printr-o despărțire și dacă ai trecut deja prin asta, știi că poate fi un moment dureros. Iată ce poți face pentru ca lucrurile să fie cât mai simple și clare de la început:

1. O discuție privată față în față
Dacă ai posibilitatea, cea mai bună variantă este să te deparți de cineva printr-o discuție față în față, fără public. Poate fi o situație foarte penibilă pentru persoana respectivă să afle de această decizie în fața unor prieteni sau cunoscuți. De asemenea, o discuție la telefon sau prin mesaje dovedește o lipsă de maturitate și respect față de persoana respectivă, indiferent ce s-a întâmplat între voi.

2. Folosește cuvântul despărțire
Este bine ca partenerul/partenera să înțeleagă clar de la început că este vorba despre despărțire astfel încât să nu intervină confuzii ulterioare. Dacă simți nevoia, pregătește-ți discursul înainte astfel încât să fii sigur/ă că spui tot ceea ce ai de spus într-o formă cât mai scurtă și clară.

3. Anticipează cum va reacționa persoana respectivă
Va plânge, va fi tristă, îți va reproșa diverse lucruri sau va face tot posibilul să te determine să renunți la idee? Încearcă să te gândești la reacția pe care o vei primi și pregătește-te pentru fiecare situație.

4. Nu amâna discuția
Nu amâna și nu evita discuția pe care vrei să o ai. Să tragi de timp nu va face decât să va facă rău amândurora. Și mai greu de suportat pentru persoana respectivă ar fi să alfe de la altcineva intențiile tale, înainte să fi apucat să vorbit despre despărțire.

Indiferent cât durează, relațile au o câte semnificație specială. Fiecare relație ne poate învăța lucruri despre noi înșine, despre alte persoane și ce ne dorim de la un viitor partener. În același timp, dintr-o despărțire putem învăța cum să fim onești și fermi într-o discuție dificilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*