Link pagina copiat!
15 citate motivationale care sa iti redea increderea in tine
28 martie 2016
Cum sa comunici liber cu cei din jur
30 martie 2016

Nu e usor sa treci prin adolescenta avand in vedere toate transformarile prin care trece corpul tau si toate lucrurile noi carora trebuie sa le faci fata. Totusi, adolescenta este o perioada frumoasa de care te poti bucura din plin daca ai in vedere cateva lucruri simple:

Pastreaza legaturile – ai o multime de ocazii sa iti faci prieteni si cunostinte atat la scoala cat si in afara ei. Pastreaza legaturile cu oamenii noi pe care ii intalnesti si profita de fiecare ocazie sa afli lucururi noi si sa socializezi. Sa tii legatura cu mai multi cunoscuti este primul pas pentru a-ti face noi prieteni.

Gaseste si alte activitati in afara de scoala – e foarte simplu sa intri in rutina scoala – acasa, acasa – scoala. Incearca sa-ti diversifici programul cu alte activitati, de la concusuri legate de scoala, pana la activitati care n-au nicio legatura cu ea. Poti incerca diverse experiente de voluntariat, cursuri pe care nu le gasesti la scoala, prieteni noi, in afara de colegi.

Experimenteaza-ti stilul –  esti la varsta la care te descoperi si te formezi. Joaca-te cu mai multe stiluri vestimentare si vezi care ti se potriveste si in care te simti cel mai confortabil. Definirea stilului tau te va ajuta sa ai mai multa incredere in tine si de ce nu, sa-i ajuti si pe altii sa se simta bine in pielea lor.

Imbunatateste relatia cu familia – membri familiei sunt cei mai apropiati oameni. E bine ca de fiecare data cand te lovesti de o problema sa apelezi cu incredere la ei si sa ii rogi sa te ajute. Pastreaza o relatie buna cu fiecare membru al familiei, iar acestia iti vor raspunde cu caldura si bucurie ori de cate ori ai nevoie. Linistea si pacea de acasa e unul dintre cele mai importante lucruri in viata, in orice perioada prin care treci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*