Link pagina copiat!
5 lucruri pe care sa le faci pentru tine in 2016
31 decembrie 2015
Cum sa pastrezi caldura pe timpul iernii
3 ianuarie 2016

După sărbătorile de iarnă sunt mulți cei care își propun să slăbească câteva kg, însă nu prea știu sigur cum vor face acest lucru. În ceea ce privește controlul greutății trebuie să știi că cel mai important lucru este sănătatea ta. Cea mai bună metodă prin care poți să afli dacă e bine pentru tine să slăbești câteva kg, este să întrebi un medic specialist care să te poată îndruma cu câteva sfaturi și să-ți seteze niste obiective pe care să poți să le atingi.

Reține că pierderea în greutate este un proces de lungă durată, iar dietele fulger și alte metode de slăbire rapidă nu vor funcționa pe termen lung atâta vreme cât nu-ți schimbi anumite obiceiuri.

Deci, care sunt lucrurile pe care le poți face?

Implică-ți familia – Atâta vreme cât cei apropiați ție vor ști de obiectivul tău, te pot susține în a-l atinge. Astfel părinții vor ține departe de tine dulciurile sau mâncărurile foarte grase. Poate fi o schimbare în bine pentru toată familia nu doar pentru tine.

Ai grijă ce bei – Consumi foarte multe calorii prin sucurile acidulate din comerț, deoarece acestea conțin foarte mult zahar. Înlocuiește-le cu apă sau sucuri naturale din fructe pentru a-ți potoli setea.

Începe cu pași mici – Pentru ca obiceiurile bune să dureze, schimbările pe care le faci trebuie să fie progresive. Poți începe prin a mânca porții mai mici decât de obicei. Nu mânca până simți că nu mai poți, doar pentru că mâncarea este foarte bună.

Nu mânca decât dacă ți-e foame – Ți se poate întâmpla să simți nevoia să mănânci de plictiseală sau pentru că ți s-a întâmplat ceva neplăcut. Nu confunda senzația de foame cu emoțiile altfel vei ajunge să mănânci mult mai mult decât ai de fapt nevoie.

Nu-ți interzice diverse mâncăruri – Dacă ai poftă de o felie de tort, de la ziua cuiva, nu-ți interzice să o mânânci. Ce ne este interzis face tentația să crească și mai mult și va fi și mai dificil să te abții. Mănâncă orice ai poftă, însă nu exagera cu porțiile.

Ține minte totuși că schimbările nu se întâmplă peste noapte, iar a pierde câteva kg nu te face o persoană mai bună sau mai populară. E o idee bună să te menții la o greutate sănătoasă tocmai din acest motiv: pentru că e sănătos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*