Link pagina copiat!
Metode care te ajuta sa incetezi sa mai vorbesti doar despre tine
25 iulie 2016
Imaginea de sine si stima de sine in adolescenta
3 august 2016

Pentru ca ai intrat deja in vacanta mare si ai mult timp liber la dispozitie este destul de probabil ca din cand in cand sa ajungi sa te plictisesti. Totusi, cu un pic de imaginatie si cateva idei bune poti ajunge sa-ti petreci timpul intr-un mod mult mai distractiv.

Incearca sa descoperi ce iti doresti de fapt sa faci – plictiseala poate sa fie mascata de dorinta de a face ceva anume. De exemplu, poate iti doresti sa faci ceva online, dar nu ai internet de cateva ore bune. Astfel, nicio activitate nu este suficient de distractiva cat sa elimine plictiseala. Incearca sa constientizezi ce vrei sa faci, de fapt, iar daca acel lucru nu poate fi facut, gaseste o a doua activitate pe lista preferintelor tale.

Scrie o scrisoare pentru o versiune mai tanara sau mai matura a ta – o sa fie distractiv sa incerci sa vorbesti cu eul tau dintr-o alta perioada. Fie ca vei da sfaturi pentru alegeri mai intelepte, fie ca vei incerca sa proiectezi o imagine a ta in viitor, cu siguranta va fi un exercitiu de imaginatie care sa iti ocupe timpul intr-un mod amuzant.

Incearca ceva nou – e destul de greu sa te plictisesti cand incerci lucruri noi, tocmai pentru ca atentia ta este captata de noua experienta. Fa o plimbare intr-un parc din oras unde nu ai mai mai fost, gateste o reteta pe care n-ai incercat-o niciodata, incearca un proiect hand-made (picteaza o rama sau decoreaza un borcan astfel incat sa-l transformi intr-o vaza de flori)

Gaseste o noua provocare – cand te plictisesti, poate sa insemne si ca lipseste ceva pentru care sa depui efort. Cand nu ai o activitate care sa te solicite suficient de mult, te plictisesti. Seteaza-ti noi obiective pe care sa le atingi. Acestea pot fi legate de hobbyurile tale sau de ceea ce iti doresti sa faci in viitor: sa stii mai multe limbi straine, sa canti mai bine la chitara, sa alergi 1 km fara pauza s.a.

Fii sociabil/a – conversatiile cu ceilalti iti stimuleaza creierul si te ajuta sa-ti petreci timpul intr-un mod placut. Cheama cativa prieteni la tine sau daca e vreme buna iesiti la o plimbare. Petrecand timp cu un grup de oameni, veti reusi sa va distrati unii pe ceilalti si sa eliminati sentimentul de plictiseala. Mai mult, puteti chiar sa gasiti sugestii pentru cand nu petreceti timp impreuna. Intreaba-i pe ceilalti ce fac vara asta si te poti alege cu cateva idei bune de pus in practica.

1 Comment

  1. Carina spune:

    Sa scapi de plictiseala este să ieși cu prietenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*