Link pagina copiat!
Cu ce carti ma pot delecta in vacanta de vara?
13 iulie 2015
Ce filme interesante poti viziona vara asta – Partea a II-a
16 iulie 2015

thoughtful-702091_640

Auzim des că e important să ne păstrăm optimismul şi să gândim pozitiv. În momentele dificile din viaţă, să ceri cuiva să gândească pozitiv este ca şi cum i-ai cere unui elefant să se dea cu rolele. Nu poţi să gândeşti pozitiv doar spunând asta. Ai nevoie de antrenament şi un plan pe care să îl pui în aplicare.

Uite câteva trucuri pe care să le pui în aplicare:

  1. Concentrează-te pe altceva

Poţi să-ţi distragi atenţia de la gândurile tale cu ceva care să-ţi ocupe atenţia. Nu-ţi lăsa mintea să se ducă în direcţia pe care o alege, ci ia iniţiativa şi oferă-i o ţintă specifică.

Concentrează-te pe o anumită melodie, un serial, sau organizează o ieşire cu prietenii şi implică-te cât mai mult.

  1. Numeşte 5 lucruri pentru care simţi recunoştinţă

Fiecare avem în viaţă lucruri bune şi mai puţin bune. Într-o perioada dificilă, avem tendinţa să uităm şi să ignorăm total ceea ce este frumoase in viaţa noastră. Fă efortul de a-ţi aduce aminte care sunt lucrurile care-ţi plac şi lumea ţi se va arăta într-o lumină mai optimistă.

  1. Ascultă muzică

Muzica preferată ne ajută să ne simţim mai bine indiferent de starea pe care o avem. Alege muzica preferată, iar starea de spirit de va îmbunătăşi şi ea. Nu te feri de melodiile triste. De multe ori acestea ne ajută starea de spirit mai mult decât cele vesele. Ascultă ce te face să te simţi bine

  1. Cântă

Completează muzica din piesa ta preferată cu propria-ţi voce. Nu degeaba sesiunile de karaoke au succes la petreceri. Este cea mai bună formă prin care să te destresezi şi să începi să te simţi mai bine.

  1. Întâlneşte-te cu cineva optimist

Câteodată, când nu reuşim să ieşim din cercul nostru de gânduri negative, ne face bine să vorbim cu cineva care ne înveseleşte cu uşurinţă. Un amic glumeţ poate fi ca un pahar de apă rece într-o zi caniculară. Oamenii veseli ne oferă din energia şi entuziasmul lor chiar şi fără să ne dăm seama. De cele mai multe ori, după o întâlnire cu cineva optimist te vei simţi la rândul tău mai energizat şi mai bine-dispus.

  1. Gândeşte-te la cineva sau la ceva ce-ţi place

Când ai o stare în care gândurile neplăcute se încăpăţânează să-ţi invadeze mintea, contra-atacă. Gândeşte-te la cel mai recent moment plăcut pe care l-ai trăit. Încearcă să-l reînvii în memoria ta. Sau gândeşte-te la ceva ce îţi ţi-ar face plăcere. Continuă acest gând până si starea ta de spirit se îmbunătăţeşte.

Sperăm că ţi-am fost de ajutor şi dacă mai ştii şi alte metode prin care să  ţii gândurile negative departe, te invităm să le împărtăşeşti cu noi în secţiunea de comentarii de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*