Link pagina copiat!
4 mituri despre menstruatie
12 ianuarie 2016
6 reguli de aur ale odihnei
17 ianuarie 2016

Conflictele sunt parte din viața noastră și se multe ori sunt greu de evitat atunci când apar divergențe în comunicare. A rămâne calm într-o situație de conflict te ajută să eviți situațiile scăpate de sub control și te ajută să înțelegi mai bine cauzele. Calmul este important pentru rezolvarea neînțelegerilor. Iată ce poți să faci.

Concentrează-te pe ce spune interlocutorul – în spatele unui conflict stă o neînțelegere. Să te superi pe celălalt este cel mai simplu lucru pe care îl poți face. Este întotdeauna mai bine să încerci să înțelegi (chiar și printre acuzații și uneori cuvinte dure), care sunt cauzele nemulțumurii și neînțelegerii. Încercând să găsești o soluție, te detașezi de situație și reușești să vezi totul dintr-o perspectivă obiectivă și constructivă.

Nu tipa – de când începi să țipi, pierzi controlul și nu mai poți gândi clar. De asemenea există riscul să transformați totul într-un meci de țipat în loc să aveți o discuție prin care să rezolvați ceea ce vă nemulțumește. Să țipi atrage atenția într-un mod neplăcut și cu siguranță reputația ta are de suferit într-un asemenea moment, indiferent unde te afli și cu cine porți discuția.

Nu recurge la insulte – într-un conflict există uneori tentația de a recurge la insulte. Însă trebuie să conștientizezi că acest lucru nu aduce nimic bun și nu faci decât să transformi totul într-un schimb de răutate care nu va aduce nimic bun și cu siguranță nu va rezolva problema.

Așteaptă ca și cealaltă persoană să se calmeze – în cele mai multe cazuri, într-un conflict, schimbul de replici tăioase trebuie susținut de ambele părți pentru a continua la aceeași intensitate. Ce poți să faci este nu mai dai apă la moară și să aștepți ca și cealaltă persoană să se calmeze pentru ca situația să ajungă la momentul în care să puteți discuta pentru rezolvarea problemei și nu pentru descărcarea nervilor.

Data viitoare când intri într-un conflict, ia în considerare pașii de mai sus și încearcă să menții o atitudine pașnică, astfel încât să transformi conflictul fie într-o negociere fie într-o rezolvare a situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*