Link pagina copiat!
5 provocari pe care sa le faci ca sa iesi din zona de confort
19 mai 2016
7 moduri istete prin care sa economisesti timp
21 mai 2016

Ati petrecut impreuna mult timp si totul a fost frumos. Acum insa simti ca ati evoluat in directii separate si punctele voastre de vedere nu mai coincid. Cum poti oare sa ii spui prietenului/prietenei tale ca vrei sa va despartiti, fara sa-i ranesti sentimentele?
Daca esti sigur/sigura de decizia ta si crezi ca asta iti doresti, specialistii Adolescenteen.ro iti spun in continuare cum sa abordezi acest subiect delicat.

Accentueaza momentele frumoase
Cat timp ati format o pereche, lucrurile au fost frumoase. Si acest lucru trebuie sa i-l comunici partenerului tau cat mai clar. Ca ai apreciat toate gesturile dragute pe care le-a facut, ca ti-a facut placere sa stati ore in sir impreuna si ca pretuiesti cu adevarat aceste amintiri. Daca motivele pentru care va despartiti au la baza pur si simplu evolutia voastra diferita, nu trebuie sa gasesti vinovati. Este posibil ca sentimentele pentru tine ale persoanei in cauza sa nu se fi schimbat. In acest caz nu este cazul sa faci lucrurile mai grele decat sunt.

Explica foarte clar
Nu te baza pe replica celebra “nu esti tu, sunt eu”, dar pastreaz-o ca punct de pornire in discutia voastra. Astfel, explica-i partenerului ca iti doresti alte lucruri de la persoana de langa tine sau ca prioritatile in viata ta s-au modificat. Nu expedia subiectul si ofera cate detalii este nevoie. In joc sunt stima de sine si imaginea unei personae care a insemnat ceva in viata ta si chiar daca veti apuca pe drumuri separate, va leaga un trecut comun.

Nu recurge la minciuni sau la cuvinte dulci
Un alt sfat se refera la gesturile pe care le faci si la ceea ce spui cand atmosfera devine tensionata. Nu spune lucruri pe care nu le simti si nu minti ca sa faci situatia mai usoara. Trateaza lucrurile cu maturitate si ofera-i persoanei din fata ta increderea ca va intelege. Sa spui “inca tin la tine” sau “poate viata ne va aduce din nou impreuna” este lipsit de sensibilitate. Cel mult, la despartire, imbratisati-va si urati-va lucruri frumoase pentru viitor.
Este frumos intotdeauna sa lasi loc de “buna ziua” si de un zambet fara remuscari. Aminteste-ti ca sunteti amandoi foarte tineri si ca dragostea va aparea din nou pentru fiecare, atunci cand momentul va fi potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*