Link pagina copiat!
O zi de scoala in 10 gif-uri amuzante
6 noiembrie 2015
5 intrebari frecvente ale fetelor
10 noiembrie 2015

Toamna e un anotimp frumos dar pentru că se răceşte vremea apare odată cu ea şi sezonul răcelilor. Ai mai multe şanse să ţii răceala la distanţă cu câteva obiceiuri simple.

1. Mănâncă fructe care conţin vitamina C
Este cunoscut faptul că vitamina C te ajută să îţi întăreşti sistemul imunitar. Pentru asta poţi apela la suplimente din farmacie, însă e mai bine să consumi fructe şi legume cu un conţinut ridicat de vitamine. Găseşti vitamina C în kiwi, broccoli, căpşuni, portocale, roşii, varză, ananas, lămâie, conopidă.

2. Spală-te des pe mâini
Ne folosim mâinile pentru foarte multe activităţi. Când suntem afară avem toate şansele să luăm microbi de pe obiectele pe care le folosim în comun şi cu ceilalţi.
Spăla mâinile cu apă şi săpun suficient de des, dar mai ales înainte să mănânci.

3. Stai departe de cei care sunt deja răciţi
Dacă ai deja în jurul tău colegi sau prieteni care au răcit asigură-te că folosesc batista când strănută sau tuşesc şi încearcă să menţii distanţa. Microbii de răceală se transmit foarte rapid şi pe calea aerului.

4. Ţine-ţi telefonul curat
Chiar dacă nu obişnuieşti să-ţi împrumuţi telefonul mobil colegilor, ţinându-l pe bancă, sau punând mâinile pe el tot timpul, aduni o grămadă de microbi pregătiţi să-ţi atace sistemul imunitar.
Curăţă periodic telefonul cu un şerveţel umed antibacterial, de preferat de fiecare dată când ajungi acasă.

5. Dormi suficient
Pentru ca sistemul imunitar să facă faţă microbilor este important să te odihneşti suficient. Ai nevoie de 8-10 ore de somn pe noapte pentru ca organismul tău să aibă energie să-şi construiască un scut rezistent împotriva microbilor.

Nu lăsa răceala să stea în calea lucrurilor pe care ţi-ai propus să le faci. Trimite articolul şi prietenilor şi ţine-ţi gaşca departe de răceală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*