Link pagina copiat!
Capcanele timpului liber
19 noiembrie 2014
Ce trebuie sa mananc sa arat si sa ma simt bine
18 februarie 2015

Câteodată întâmpinăm tot felul de probleme care trebuie rezolvate și de multe ori aceste probleme cauzează în mult stres. Ca să reușim să simțim și fericire și un sentiment de mulțumire pentru lucrurile bune care ni se întâmplă, trebuie să exersăm obiceiul de a fi recunoscători pentru lucrurile frumoase din viața noastră. Iată câteva obiceiuri bune care te ajută să experimentezi mai mult sentimentul recunoștinței.

1. Ține un jurnal în care notezi lucrurile frumoase care ți se întâplă – este un exercițiu bun prin care reușești să îți aduci aminte de lucrurile frumoase care ți s-au întâmplat peste zi, plus că peste ceva timp vei putea reveni la acest jurnal și vei avea acces la aceste amintiri frumoase.

2. Petrece mai mult timp cu oamenii la care ții – sentimentul de mulțumire te ajută să te conectezi cu alți oameni și ajută la întărirea unor relații de prietenie. Mai departe, relațiile de prietenie te ajută să fii fericit și să faci față stresului din fiecare zi.

3. Spune-le mai des oamenilor ce înseamnă pentru tine – este un obice care face relațiile să fie mai puternice, indiferent că e vorba de rude, prieteni sau parteneri romantici.

4. Conștientizează și bucură-te de lucrurile mici – Să prinzi un autobuz fix înainte să plece, să găsești din întâmplare o pietricică în formă de inimiorăș sunt o grămadă de lucruri frumoase care se întâmplă în jurul nostru și de multe ori nu le acordăm suficientă atenție.

5. Iubește-te pe tine însuți – când ai grijă de tine și te simți bine în propria piele, ai toate șansele să simți recunoștință pentru lucrurile frumoase care ți se întâmplă. Să te simți mulțumit/ă cu propria persoană trebuie să fie lista priorităților tale. O stare de bine te ajută să fii mulțumit și fericit.

Ne poți enumera câteva lucruri pentru care ești recunoscător/oare astăzi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*