Link pagina copiat!
Cum sa slabesti sanatos?
2 ianuarie 2016
Cum sa creezi un plan de studiu
5 ianuarie 2016

E sezonul în care temperaturile scad sub 0 grade, iar păstrarea căldurii devine o prioritate atât afară cât și în casă. Iată câteva lucruri pe care să le ai în vedere când simți că e prea frig.

Haine călduroase – Îmbracă haine care păstrează căldura și în același timp feresc pielea de contactul cu aerul rece. Încalță șosete groase, când ieși afară poartă mănuși și ceva pe cap. O mare parte din căldură se pierde prin mâini, picioare și cap. Adaugă un strat suplimentar de haine. Pe sub blugi poți purta colanți strânși pe picior, iar în partea superioară poți purta o maletă sub un pulover gros, astfel încât să te asiguri că păstrezi căldura corpului.

Pături – Când stai acasă, ține la îndemână pături, astfel încât să te poți înveli rapid când stai la televizor, sau chiar și la birou făcându-ți temele.

Sticlă cu apă caldă – O sticlă cu apă caldă te poate ajuta să-ți încălzești rapid picioarele sau să menții căldura pentru mai mult timp sub pătura sau seara când te pui în pat. Ai grijă ca dopul să fie strâns suficient de bine astfel încât să nu riști să se scurga apă fierbinte peste tine.

Consumă băuturi și mâncare caldă – Supă caldă sau ciocolată caldă sunt câteva din ceea ce poți consuma în această perioadă. Ceai cald și mâncărurile consistente sunt potrivite în perioadele friguroase.

Folosește-te de căldura corpului – Ridică-te și începe să te miști. Aleargă, dansează sau apucă-te de curățenie. Când începi să te miști corpul tău degajă mai multă căldură.

Iarna are și părțile ei frumoase, dacă învățăm cum să păstrăm căldura, ne putem bucura în voie de zapadă și peisaje specifice. Dacă ai și alte metode prin care te încălzești în această perioadă, le poți descrie în secțiunea de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*