Link pagina copiat!
5 motive pentru care sa te bucuri ca se apropie toamna
17 august 2016
5 lucruri pe care trebuie sa le inveti in adolescenta
21 august 2016

Daca ti se intampla des sa amani ceea ce ai de facut, stii ca de cele mai multe ori urmeaza stresul si presiunea psihologica de a nu fi facut lucurile la timp. Chiar daca iti doresti sa reusesti sa faci anumite lucruri, ti se intampla de multe ori sa nu faci nimic in acest sens si sa iti ocupi timpul cu diverse alte maruntisuri. Daca iti doresti sa schimbi ceva in privinta asta, iti propunem cateva metode care sa te ajute:

Fa o list cu ce ai de facut – te ajuta sa tii evidenta lucrurilor pe care vrei sa le faci si eventual cu ce prioritate.

Rezolva pe loc lucrurile simple – uneori avem de facut lucruri care nu dureaza mai mult de 2-5 minute. Daca trebuie sa duci gunoiul, sa termini o tema simpla, sa uzi florile sau orice altceva care nu iti ocupa foarte mult timp, rezolva pe loc, fara sa astepti un moment mai potrivit

Imparte sarcinile mari in bucati – cand trebuie sa faci ceva care iti solicita mult timp si energie, ai tendinta sa amani pana cand le vei avea pe amandoua. Solutia este sa imparti proiectul in mai multe bucati si sa te ocupi de fiecare in parte, reusind astfel sa devina mai putin coplesitor. Ai de scris un eseu de 5 capitole? Incepe cu structura eseului si stabileste ce vei scrie in fiecare capitol.

Indeparteaza lucrurile care iti distrag atentia – nu tine Facebook-ul deschis cand iti faci temele. Va fi foarte simplu ca atentia sa fie distrasa de o notificare noua si jumatate de ora mai tarziu iti dai seama ca te uiti la filmulete amuzante, in loc sa termini ce aveai de facut

Nu urmari perfectiunea – In cele mai multe cazuri, perfectiunea nu poate fi atinsa. Rezolva ce ai de facut fara sa te pierzi in detalii inutile. Dupa ce reusesti sa finalizezi un proiect si mai ai timp la dispozitie, poti sa revii la refacerea unor detalii.

Motiveaza-te – pregateste recompense care sa te determine sa termini ce ai de facut. Poti sa te duci la film dupa ce ai terminat toate temele pentru luni, poate o metoda prin care sa te poti bucura de film, fara grija de a nu fi terminat ce aveai de facut.

Ia-ti un complice – fie ca rogi pe cineva sa te ajute, fie ca ii spui ce ai de facut, cand ai pe cineva care stie ce trebuie sa faci si in ce termen, acea persoana iti poate trimite remindere astfel incat sa te determine sa te apuci de treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*