Link pagina copiat!
Exercițiu: Ce mă ajută și ce mă împiedică să îmi ating scopurile
29 octombrie 2017
Ce contribuie la creativitate?
29 octombrie 2017

În fiecare zi învățăm la școală și în diferite alte situații o serie de lucruri pe care ne-am dori să le reținem pe o perioadă cât mai lungă de timp, nu doar pentru a trece de teste și examene.

Iată câteva recomandări care ne-ar putea ajuta în acest sens:

  • Învățați informația într-o manieră logică. Încercați să stabiliți legături între diferite concepte, idei etc. Astfel, cresc șansele să le rețineți pe o perioadă mai lungă de timp.
  • Repetați cunoștințele în contexte cât mai diverse, mai ales în situații din viața de zi cu zi.
  • Încercați să învățați cât mai multe tipuri de cunoștințe: informații teoretice despre evenimente (de ex. cunoştinţele despre un autor: ştim ce a scris, ştim când a trăit etc.), informații practice (de ex. : știu cum să merg pe bicicletă; ştiu care sunt paşii pentru a efectua o adunare etc.).
  • Creați contexte de învățare cât mai diferite (ex. : întrebați experți în anumite domenii cum se aplică informațiile despre care voi ați învățat la școală).
  • Exersați cunoștințele practice (ex.: mersul pe bicicletă) pentru a vă forma deprinderi/competențe.
  • Oferiți-vă modalități diferite de învățare (ex.: vizual, auditiv, exersând practic).

Toate aceste mecanisme contribuie la aprofundarea unor domenii și ne pot face să învățăm mai ușor și să devenim chiar pasionați de ceea ce învățăm.

Daniela Dumulescu, psiholog la Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*