Link pagina copiat!
Greseli intre prieteni – ce-i de facut?
2 iunie 2015
Cum sa ai o relatie sanatoasa cu partenerul
4 iunie 2015

ridica mana

Profesorii. Sunt acei oameni de care depind notele din catalog. Indiferent că este vorba de profesori care ne plac şi pe care îi admirăm, sau de profesori pe care nu-i agreăm foarte mult, de cele mai multe ori e bine să ne înţelegem bine cu ei. Iată deci câteva lucruri care să te ajute să faci impresie bună pentru omul de la catedră.

1. Îmbracă-te decent
Adaptează-ţi ţinuta contextului. Chiar dacă eşti mai mult înconjurat de oameni de vârsta ta, decât de profesori, la şcoală cel mai bine este să ai o ţinută care să nu atragă atenţia într-un mod deosebit. Culori blânde, tricouri călcate, sau de ce nu, chiar o cămaşă. Dacă în şcoală este introdusă uniforma, ai grijă să fie spălată şi neşifonată.

Fără culori stridente, decolteuri, blugi rupţi în genunchi sau atârnând gata să cadă. Dacă eşti fată, păstrează machiajul strident pentru o ieşire cu prietenii, nu pentru la şcoală, aici nu se potriveşte cu ceea ce aşteaptă profesorii.

2. Nu întârzia la ore

appointment-15979_640

Nu întârzia la ore dacă vrei să laşi o impresie bună profesorilor

A întârzia la ore dovedeşte iresponsabilitate şi lipsă de respect faţă de profesor. Îi demonstrezi cumva faptul că nu-ţi pasă de prezenţa lui acolo. Când se întâmplă totusi să întârzii, ai grijă să îţi ceri scuze într-un mod politicos. Nu inventa scuze fantastice, nu o să le creadă nimeni şi o să te pună într-o lumină şi mai proastă. Pe viitor, oricum va fi nevoie să ai grijă ca acest lucru să nu se mai întâmple.

3. Fii prietenos
Profesorii sunt şi ei tot oameni, cu sentimente şi emoţii şi pot aprecia o conversaţie cu elevii. Dacă vă întâlniţi pe hol în pauză, asigură-te că saluţi şi zâmbeşti. Poate chiar încerci să legi o conversaţie legată de materie, sau pur şi simplu “Cum aţi petrecut în weekend dl profesor?”

4. Arată-ţi interesul faţă de materie
Una dintre satisfacţiile profesorilor este să aibă elevi plini de curiozitate faţă de materia pe care o predă. De aceea, în timpul orelor, creează contact vizual cu profesorul, dă din cap când înţelegi informaţia, pune întrebări suplimentare când nu înţelegi. Faptul că nu lasi informaţia predată neînţeleasă, dovedeşte că eşti interesat şi vrei să înţelegi mai mult.

5. Fă-ţi temele
Îţi consolidezi cunoştinţele, dar în acelaşi timp arăţi că te pregăteşti şi te străduieşti să fii un elev conştiincios. Dincolo de faptul că dovedeşti interes pentru materie, a-ţi face temele la timp demonstrează profesorilor că eşti un elev în care se poate avea încredere şi care reuşeşte să îndeplinească nişte cerinţe. Un eseu cu o scânteie de creativitate sau un exerciţiu în plus, îţi pot aduce puncte bonus. Depinde de tine cât vrei să te străduieşti.

6. Mulţumeşte când ai ocazia
Nu doar tu te străduieşti să faci lucrurile bine. Dacă vezi că profesorul s-a străduit să organizeze o oră mai interactivă pentru voi, diferită de celelalte, îi poţi mulţumi pentru asta. Recunoştinţa faţă de un comportament care ţi-a plăcut îl poate îndemna şi pe profesor să recurgă mai des la metode de predare mai creative.

De asemenea, e bine să mulţumeşti după ce ţi s-a răspuns la o întrebare. Un comportament politicos este întotdeauna văzut bine de către cei mai mari.

nu butona telefonul

Foloseşte telefonul în recreaţie şi fii atent la oră, dacă vrei să fii apreciat de profesori.

7. Nu butona telefonul

Chiar dacă îţi lasă impresia că nu observă, faptul că eşti mai atent la ecranul telefonului decât la ceea ce spune este foarte uşor vizibil pentru un profesor. Timp de o oră ţine-ţi ochii departe de notificări şi mesaje. Va fi în acelaşi timp un antrenament bun pentru atenţia şi concentrarea ta pentru perioade mai mari de timp.

Iată deci, câteva metode prin care să obţii mai multă bunăvoinţă din partea profesorilor. Bineînţeles, poti adapta aceste metode în funcţie de fiecare profesor în parte, pentru că fiecare om are particularităţile sale în ceea ce priveşte personalitatea.  Voi ce metode de câştigare a simpatiei folosiţi?

1 Comment

  1. Laurean spune:

    Am observat și eu profesori din ăștia care te tratează cu ostilitate dar favorizează vădit pe alții: rude, nepoți, mai ales în mediul universitar! Cheia e să nu te lași afectat, ba chiar când observi că deja sistematic face grimase sau îți aruncă priviri pline de dispreț să nu treci peste și să ai întrebi: -Nu vă supărați, am observat că de fiecare dată când răspund vă dați ochii peste cap, dacă aveți ceva personal cu mine sau vă lezez interesele spuneți-mi în față. Cheia e nu nu cedezi sau să te schimbi. E strict problemă lui că nu te suportă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*