Link pagina copiat!
Ce să faci atunci când treci prin stări accentuate de tristețe?
25 mai 2017
De ce nu e bine să ai o ”relație” apropiată cu alcoolul
25 mai 2017

Prietenii sunt foarte importanți pentru fiecare dintre noi. Câteodată ne este greu să ne dăm seama cum să ne facem prieteni sau ce prieteni să alegem. Atunci când te gândești la a-ți face  prieteni noi, îți propun să îți adresezi următoarele întrebări:

  1. Care sunt calitățile și valorile pe care le apreciez la o persoană? Este important să îți faci prieteni care să aibă acele caracteristici pozitive pe care le valorizezi la familia ta, la prietenii vechi etc și care te fac să te simți bine în compania lor. În plus, prieteniile contribuie la formarea personalității tale; de aceea este important să îți alegi prieteni care te încurajează să te dezvolți și să fii cea mai bună variantă a ta.
  1. Cum mă simt când ies cu prietenii mei? Mă fac aceștia să mă simt confortabil cu mine însumi? Aceste întrebări sunt foarte importante pentru că arată măsura în care cei pe care-i consideri prieteni te respectă. Așadar, alege în jurul tău prieteni care te acceptă așa cum ești și nu pun presiune pe tine să te schimbi pentru a răspunde nevoilor lor.
  1. Câte persoane noi am cunoscut în ultima vreme? Uneori ne este greu să legăm prietenii și considerăm că nu suntem suficient de buni pentru a ne face noi prieteni sau că ceilalți ne evită. Ideea este să facem noi primul pas. Așadar, îți recomand să te implici în activități în care să cunoști persoane noi (ex. cluburi sportive, asociații de elevi, voluntariat pentru o cauză socială, organizarea unor evenimente etc.). Socializează cu oamenii pe care-i întâlnești, chiar dacă uneori nu este confortabil. Amintește-ți că nu ești singura persoană care se simte inconfortabil să cunoască oameni noi. Pentru majoritatea oamenilor acest lucru este adevărat. Cu toate acestea, frumusețea relaționării cu cineva care împărtășește aceleași interese și valori ca și tine, este de neprețuit!

Îți doresc prietenii frumoase!

Daniela Dumulescu, psiholog la Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

1 Comment

  1. Mike12 spune:

    Buna seara. Sunt nou aici, ma bucur ca am descoperit acest site, unde pot pune întrebări mai neplăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*