Link pagina copiat!
Cum te ajuta un jurnal
19 iulie 2016
Cum sa fii recunoscator pentru ceea ce ai
21 iulie 2016

Stim cu totii ca prietenia adevarata se castiga in timp si este unul dintre cele mai pretioase lucruri pe care le poti castiga intr-o viata. Cu toate acestea, dezvoltarea abilitatilor de comunicare si capacitatea de a intalni persoane noi cu care sa poti lega conversatii sunt aspecte ce se pot dovedi folositoare pentru a avea cat mai multe cunostinte si de ce nu, la un moment dat, cat mai multi prieteni de nadejde.

Iti prezentam in continuare cum iti poti exersa abilitatea de a comunica si cum sa intalnesti persoane care sa aiba interese asemanatoare tie:

  1. Implica-te in actiuni de voluntariat – Fie ca te oferi sa aduni gunoaiele din spatiile verzi care iti inconjoara orasul, fie ca vrei sa salvezi speciile pe cale de disparitie, sau sa atragi atentia asupra apelor din mari si oceane, implicarea in cauze bune denota altruism si grija pentru viitor. In cadrul acestor programe de voluntariat poti intalni cu siguranta tineri cu aceleasi preocupari si aceleasi resorturi morale.
  2. Mergi la evenimente culturale ample – Conventiile, festivalurile de teatru, de muzica, de film, sunt locuri ideale de a socializa pornind de la o pasiune comuna. Nu te sfii sa iei parte la discutii pe marginea concertelor sau a reprezentatiilor si exprima-ti de fiecare data punctul de vedere. Avand o atitudine deschisa si orientata catre dezbatere, vei reusi cu siguranta sa iti faci noi amici.
  3. Ia-ti un animal de companie – Pe langa a-ti deveni un prieten nedespartit, un animal de companie te aduce in preajma celor care iubesc necuvantatoarele si lupta pentru drepturile lor. Prin intermediul cainelui sau al pisicii tale vei ajunge sa cunosti oameni sensibili si dornici sa iti dea o mana de ajutor atunci cand vei avea nevoie de sfaturi.
  4. Practica un sport de echipa – Daca nu ai deja microbul unui sport facut cu regularitate (fotbal, handbal, inot, tenis de camp etc), este cazul sa incerci activitatile care iti pun corpul in miscare si la care poti progresa treptat. Poti alerga in parcul din apropierea casei tale si vei observa ca nu esti singurul care face acest lucru. Pe langa implicatiile motivationale pe care le are prezenta celorlalti in desfasurarea unei activitati sportive, vei avea cu cine sa conversezi si de la cine sa afli ponturi pretioase.
  5. Cauta comunitati potrivite – Mediul online da ocazia oamenilor cu afinitati comune sa isi construiasca grupuri de discutie interactive. Comunitatile pot fi construite in jurul pasionatilor de beletristica, filme, seriale, fotografie etc. Tot ce ai de facut este sa cauti ceea ce ti se potriveste si sa participi la discutii. Multe dintre aceste comunitati organizeaza uneori si intalniri cu toti membrii, in care poti sa interactionezi direct cu cei cu care vorbesti , de regula, online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*