Link pagina copiat!
Frumusetea din farfurie – ce sa mananci ca sa arati bine
5 mai 2016
Cum sa iti faci viata mai usoara
7 mai 2016

“Nu-mi place parul meu”, “as vrea sa fiu mai inalt/inalta”, “mi-ar placea sa fiu mai slab/slaba” – sunt sintagme care arata faptul ca ai o atitudine critica vis-à-vis de infatisarea ta. Odata instalate, complexele afecteaza psihicul oamenilor, indiferent de varsta.  In randul adolescentilor, studiile arata ca 65% sufera din cauza imaginii negative pe care o au despre ei insisi.

De cele mai multe ori, complexele apar din cauza unei diferente intre modul ideal in care ne-am dori sa aratam si realitate. Solutia sta in acceptarea micilor defecte si in intelegerea faptului ca imperfectiunea are frumusetea ei. Mai mult, cine te va placea, te va placea fix asa cum esti si nu va incerca sa schimbe nimic la tine.

Ori de cate ori te cuprinde nesiguranta, ramai cu picioarele pe pamant. Standardele de frumusete despre care citesti in reviste nu se aplica in viata de zi cu zi. Imaginile pe care le privesti cu ochi visatori au ore intregi de editare in spate – pielea este curatata, albita, pigmentul este uniformizat, iar centrimetrii inestetici dispar ca prin minune cu ajutorul unei pensule speciale din Photoshop.

Vorbeste deschis despre complexele tale cu un membru al familiei care iti este apropiat. Spre deosebire de cel mai bun prieten, familia te cunoaste de cand erai mic si iti poate oferi o viziune obiectiva. Te vei simti mult mai bine daca vei reusi sa te amuzi impreuna cu mama ta despre aceste lucruri. In plus, cand ea iti va povesti cum si-a depasit propriile  incertitudini legate de infatisare, vei avea un exemplu palpabil ca vei reusi si tu!

Nu te concentra exclusiv asupra imaginii in aprecieri. Aspectul fizic si frumusetea sunt, fara indoiala, atribute folositoare, insa nu la ele se limiteaza sarmul personal. Incearca sa iti dezvolti cat mai multe calitati, sa ai pasiuni diverse, sa stii sa faci lucruri deosebite. Aceste atribute te vor face placut/placuta in orice cerc social si vor atrage respectul si admiratia de fiecare data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*