Link pagina copiat!
Cum sa comunici liber cu cei din jur
30 martie 2016
5 obiceiuri la care trebuie sa renunti cat mai repede
4 aprilie 2016

Parintii isi doresc intotdeauna tot ce este mai bun pentru copiii lor. Cand vine vorba de scoala, ei au, însă anumite așteptări de la tine. Cand ceea ce iti doresti tu nu se potriveste cu viziunea parintilor, pot sa apara conflicte. Daca tu iti doresti sa lucrezi in domeniul cinematografic, iar parintii te viseaza in domeniul juridic, cu siguranta vei avea nevoie de cateva metode prin care sa ajungeti impreuna la un punct comun si toata lumea sa fie fericita.

  1. Fa o lista cu propriile tale obiective in ceea ce priveste scoala: care sunt asteptarile tale in ceea ce priveste notele, in ceea ce priveste liceul, specializarea si mai departe care este cariera pe care ti-o doresti.
  1. Indentifica asteptarile parintilor in ceea ce priveste scoala – care sunt asteptarile lor in ceea ce priveste notele, timpul pe care il petreci facandu-ti temele, liceul sau specializarea pe care sa le urmezi si cariera pe care o viseaza pentru tine.
  1. Identifica punctele de contradictie si conflict – este posibil ca tu sa fii multumit/a de nota 7 la matematica, iar parintii sa considere aceeasi nota mult prea mica pentru tine. Vedeti care sunt de fapt problemele pe care le intampinati.
  1. Incercati sa gasiti solutii de compromis, din care sa aveti impreuna de castigat – tu le poti promite parintilor ca vei aloca mai mult timp studiului pentru a obtine rezultate mai bune, iar ei iti pot promite ca se vor interesa mai mult ce pot face pentru a te ajuta si sustine in cariera pe care ti-o doresti. Sau cel putin iti vor lasa oportunitatea sa le povestesti mai multe despre alegerile tale in ceea ce priveste planurile de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*