Pentru unii aproape că este un talent înnăscut să se împrietenească cu toată lumea, fără dificultăţi. Ei bine, nu pentru toată lumea se întâmplă la fel. Dar pentru că prietenii sunt o parte importantă din viaţa noastră, hai să aflăm împreună câteva lucruri care ne pot ajuta să creăm mai uşor relaţii de prietenie cu cei din jurul nostru.
1. Preia iniţiativa: începe o conversaţie
Fă tu prima mişcare şi abordează pe cineva. Nu trebuie să fie o conversaţie profundă sau foarte deşteaptă, ci este suficient să ai curajul să spui ceva. Fie că începi cu o afirmaţie despre vreme, şcoală sau ceva legat de contextul în care va aflaţi. Fă o observaţie referitoare la ceva “Hei, ai văzut că….?” Nu ai nimic de pierdut dacă începi tu o simplă conversaţie cu cineva pe care nu ai cunoscut încă.
2. Fii binevoitor(oare) şi prezintă o atitudine simpatică
Fie că suntem conştienţi sau nu, cu toţii suntem mai dispuşi să comunicăm cu oamenii care se comportă frumos cu noi şi cu cei din jurul nostru. De aceea e bine să le aratăm o atitudine prietenoasă celorlalţi încă de la început, iar ei nu se vor feri să interacţioneze cu noi.
3. Învaţă să asculţi
Un prieten bun este cel care ştie să te asculte şi să te înţeleagă. Obişnuim să le povestim prietenilor experienţele prin care trecem, frământări, idei sau ce am făcut făcut peste zi. Prietenii ne ajută să depăşim diverse momente din viaţă prin simplu fapt că ne ascultă. A fi un bun ascultător este o calitate importantă pe care oamenii o caută la prieteni.
4. Fii tu însuţi (însăţi)
Relaţiile de prietenie se construiesc în funcţie de lucruri pe care le avem în comun cu ceilalţi. Povesteşte lucruri despre tine şi vezi ce pasiuni găseşti în comun cu cei jur.
Un pas foarte important este să înveţi să te placi pentru ca şi cei din jur să te poată place.
5. Foloseşte-te de contact vizual şi zâmbet
A te uita în ochii persoanei cu care vorbeşti este un semnal că o asculţi şi eşti atent(ă) la ceea ce spune. Dacă te uiţi în ochii cuiva aflat la distanţă de tine, transmiţi un semnal că încerci să limitezi distanţa aflată între voi. Zâmbetul funcţionează cam la fel.
Învaţă să te foloseşti de aceste două trucuri (fără să exagerezi 🙂 ) şi vei vedea că şi ceilalţi se vor simţi mai confortabil în preajma ta.
6. Intră într-o comunitate cu care ai interese comune
Este mai uşor să-ţi faci prieteni printre cei cu care ştii deja că ai lucruri în comun. Aveţi un punct de la care să plecaţi şi veţi putea să descoperiţi mai multe pe parcurs. Fie că e vorba de jocuri, sport, dans, filme sau preferinţe în materie de petrecere a timpului liber, încearcă să intri într-un grup cu care împărtăşeşti o pasiune comună.
Ai reuşit să-ţi faci prieteni noi? Uite câteva sfaturi prin care să-i păstrezi:
Ai o întâmplare hazlie despre cum te-ai imprietenit cu cineva? Povesteşte-ne şi nouă în comentarii!
1 Comment
eu cred ca cel mai important e punctul 4. prietenii ti-i faci fiind tu insuti, cel putin prietenii adevarati, ceilalti oricum nu conteaza