Link pagina copiat!
Cum sa castigi mai multa independenta fata de parinti
15 martie 2016
De ce este bine sa citesti mai mult
17 martie 2016

Cateodata poate sa ti se para dificil sa fii tolerant cu cineva intr-o anumita situatie. Nu este intotdeauna usor sa-i acceptam pe ceilalti, insa este important sa nu transformam diferentele dintre oameni intr-o competitie. Ca sa dezvolti o atitudine toleranta trebuie sa inveti diferentele despre oameni, sa-ti dezvolti increderea in tine si sa inveti sa apreciezi ca fiecare este unic in felul sau. Iata ce trebuie sa faci ca sa intelegi lucrurile mai simplu.

Empatizeaza – Cand vezi ca cineva ca se comporta ciudat intr-o anumita situatie, nu te grabi sa judeci persoana respectiva, ci incearca sa intelegi lucrurile din punctul ei de vedere. Ceea ce tie ti se pare normal, este posibil ca pentru altcineva sa fie total necunoscut. De exemplu, daca un coleg este neobisnuit de agitat si sare foarte repede la cearta, este posibil ca acest lucru sa se intample din cauza unor situatii dificile de acasa, sau poate se simte amenintat de alti colegi. Nu te grabi sa-i raspunzi cu aceeasi moneda, ci incearca sa afli ce se intampla.

Cere lamuriri – Daca cineva iti spune ceva ce ti-e greu sa accepti, cere sa-ti spuna punctul lui de vedere. In felul acesta vei afla cauza gandirii respective. Reusesti sa fii tolerant cu cineva despre care stii cum gandeste. Daca cineva iti spune ca nu vrea sa mearga in tabara la mare, intreaba de ce. Este posibil sa fie vorba de o situatie financiara dificila sau experiente neplacute la mare. Inainte sa cataloghezi pe cineva din cauza unei pareri, afla mai intai cauza ei.

Imbunatateste sentimentul de incredere in tine – de multe ori cei care nu se simt bine in pielea lor si au o imagine de sine nu tocmai buna, au tendinta sa nu fie deloc toleranti cu cei jur. Intoleranta poate fi o reflectie a propriei persoane. Cand esti increzator/oare in fortele proprii, ii privesti si pe ceilalti, indiferent de diferentele dintre voi, cu o minte deschisa si dispusa sa accepte lucrurile care tie nu-ti sunt familiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*