Link pagina copiat!
Cand e bine sa spui NU
15 octombrie 2015
4 pasi simpli sa te simti bine in pielea ta
17 octombrie 2015

Nu e întotdeauna ușor să fii adolescent, când unii te cred prea mic alții suficient de mare pentru lucruri pentru care nu te simți pregătit. Sunt totuși o grămadă de motive pentru care să te simți bine în pielea ta și să te bucuri că ești adolescent! Uite doar câteva dintre ele:

5 motive pentru care să zâmbești pentru că ești adolescent 

1. Te descoperi pe tine însuți și te dezvolți în fiecare zi
Este perioada în care crești cel mai mult. Dincolo de asta, experimentezi o grămadă de lucruri și emoții diferit față de copilărie. Poți să urmărești dezvoltarea ta ținând un jurnal în care să notezi cele mai importante experiențe pentru tine. Va fi foarte interesant să-l citești peste câțiva ani.

2. Mai mult timp liber pentru tine
Adolescența este perioada în care ai mai multă libertate și independență. Ai parte de mai multă distracție cu prietenii, mai puțină supraveghere din partea părinților și nici nu ai foarte multe responsabilități pe cap. Bucură-te de această perioadă cât ai ocazia.

3. Vacanțele mari
3 luni fără școală, profesori și program cu trezire devreme. Bucură-te de fiecare vacanță și profită de aceste momente, după ce vei trece de adolescență, timpul liber nu va mai fi la fel de extins.

4. Greșelile sunt percepute cu indulgență
Abia acum începi să experiementezi mai mult din ceea ce înseamnă viața. Cei din jur nu se grăbesc atât de mult să-ți critice greșelile, știind că vei avea timp suficient să faci alegeri mai înțelepte.

5. Visele și aspirații intense
Visezi cu ochii deschiși la cele mai nebunești lucruri. Indiferent că e ceva ce ai vrea să se întâmple sau rememorezi diverse momente din viața ta, bucură-te de fiecare sentiment și emoții pe care le experimentezi. Alege emoțiile pozitive și gândește-te la lucruri frumoase, e un exercițiu bun pentru starea ta de spirit.

Cu ce alte motive ai vrea să completezi această listă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*