Seara sau dimineata, un dus parfumat te va pune de fiecare data pe picioare. Insa desi pare ca stii tot ce este de stiut despre cum se face un dus, sunt anumite aspecte pe care le poti pierde din vedere.
Deoarece la nivel global tot mai multi oameni au renuntat din ratiuni ecologice la a face bai lungi, preferand, in schimb, dusurile, iti prezentam in continuare cateva lucruri de care sa tii seama astfel incat sa ai o experienta perfecta:
1. Acorda atentia necesara talpilor – Studiile arata ca majoritatea persoanelor are tendinta de a sari zona talpilor din rutina de ingrijire atunci cand se spala. Pe langa faptul ca talpile sunt cele care sustin organismul, suportand zilnic o presiune mare asupra lor, ele sunt o zona intens vascularizata si cu multe terminatii nervoase. Curata cu grija talpile de fiecare data, cu miscari circulare, avand grija sa indepartezi pielea moarta cu ajurorul unui burete special.
2. Nu lasa buretele la uscat in baie – Buretele ud lasat intr-un mediu in care apa condenseaza constant va permite dezvoltarea bacteriilor. Cu timpul, acestea pot duce la aparitia ciupercilor de piele, a alergiilor sau a eczemelor cutanate. Cel mai bine este sa scoti buretele la aerisit in dreptul unei ferestre, si sa il lasi acolo pana la uscarea sa completa.
3. Nu usca brutal pielea – Foloseste prosoape moi si pufoase si nu freca pielea imediat dupa dus. Expertii recomanda miscarile blanda, de tamponare a pielii si uscarea sa in decursul mai multor minute. Daca esti foarte grabit/grabita sterge corpul la suprafata, insa daca ai timp, aminteste-ti ca dupa dus pielea este foarte receptive la hidratare. Astfel, daca ai 5 minute in plus, aplica un strat de crema pe zonele uscate.
4. Nu face dusuri mai lungi de 10 minute – Aceasta este durata maxima in care ar trebui sa stai sub apa fierbinte. Mai mult de atat ii va dauna pielii tale, va creste consumul de apa si in loc sa fii mai energic, te vei molesi de tot. Fii eficient atunci cand faci dus – in acest fel te vei obisnui sa conservi resursele Planetei si sa ai mai multa grija de tine.
5. Nu uita de dusul rece – In anotimpul cald, este recomandat sa termini un dus cu un jet de apa mai rece (semnificativ mai rece decat apa cu care te speli in mod normal, dar la un nivel suportabil). Apa rece pune sangele in miscare, inchide porii (deci pielea ta va fi mai protejata la agresiunile de mediu) si iti va da instantaneu o stare de buna dispozitie.