Link pagina copiat!
Cum sa pastrezi caldura pe timpul iernii
3 ianuarie 2016
Cum sa formezi o prietenie noua
6 ianuarie 2016

Să înveți aleatoriu este o practică ineficientă și de cele mai multe ori duce la eșec. A fi organizat și a avea propriul plan de învățare, te ajută să știi întotdeauna în avans ce ai de învățat și când, care sunt prioritățile astfel încât să obții rezultate bune.

1. Învață în aceeași zi

În fiecare zi, la școală, înveți ceva nou. Repetă ceea ce ai învățat în aceeași în care ai avut ora pentru că ai informația proaspătă în minte și o vei reține pentru mai mult timp.

  1. Fă recapitulări periodice

La o săptămână după ce ai învățat o lecție, fă o recapitulare. E bine să îți reimprospătezi memoria periodic astfel încât să îți fie mai simplu în perioada testelor, tezelor și examenelor și să nu mai fie nevoie să reiei materia de la capăt.

  1. Fă o selecție după priorități, nu după preferințe

Învață la materiile la care știi că trebuie să înveți, nu la cele care vrei să înveți. Chiar dacă sunt materii care nu îți plac la fel de mult, dar știi că trebuie să le parcurgi într-o anumită perioadă de timp, începe cu ele.

  1. Estimează timpul

Alocă pentru fiecare materie în parte câte un anumit număr de ore. În felul acesta vei ști de la început cât să estimezi pentru fiecare în parte și vei pierde mai puțin timp trecând de la o materie la alta.

  1. Învață zilnic câte ceva

Asemeni unui mușchi, creierul are nevoie de antrenament. Încearcă să înveții în fiecare zi câte ceva și în același timp să alegi materii diversificate, astfel încât să nu ajungi să te plictisești doar cu una.

Mult spor la învățat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*