Link pagina copiat!
Cum sa te bucuri mai mult de adolescenta
29 martie 2016
Cum sa impaci asteptarile parintilor
31 martie 2016

Comunicarea are un rol foarte important in viata noastra de zi cu zi. Desi comunicam zilnic cu oameni, sub diverse forme, sunt persoane care au dificultati in a se exprima liber cu ceilalti, de cele mai multe ori cu persoane pe care le cunosc de putin timp sau straini. Relationarea cu persoane necunoscute te poate salva in multe situatii, de exemplu, cand ai nevoie de ajutor si nu este nimeni cunoscut care sa iti poata oferi suportul sau. Pentru unii comunicarea cu strainii este foarte simpla, pentru cei timizi sau introvertiti comunicarea cu strainii poate fi o adevarata provocare. Daca te gasesti in situatia in care sa ai nevoie de mai mult curaj pentru a intra in vorba cu cineva, iti dam cateva sfaturi care sa te ajute.

Incearca sa te simti confortabil cu ceea ce se intampla in jur – adapteaza-te la situatia in care te gasesti in functie de context. Daca esti la o petrecere unde nu cunosti pe nimeni, incearca sa te relaxezi, probabil sunt si altii in exact aceeasi situatie. E normal sa simti teama intr-o astfel de situatie, insa ce te-ar putea ajuta este sa te gandesti ca persoanele respective sunt deja prietenii tai.

Fa primul pas – daca persoana de langa tine sau din fata ta este cineva pe care nu cunosti inca, prezinta-te “Salut, eu sunt … , tu cum te numesti?”. Apoi poti continua conversatia pe un punct comun sau o parere a ta “Imi place telefonul tau, face poze frumoase?” o alta abordare este aceea in care faci un mic compliment sau oferi o opinie bazata pe un punct comun “De cand esti aici? Mi-a atras atentia modelul de pe tricoul tau si voiam sa te intreb ce reprezinta”. Nu uita sa zambesti, in felul acesta transmiti o atitudine deschisa si prietenoasa.

Asculta ce se spune – sa te grabesti sa completezi fraza celuilalt, sau sa vorbesti foarte mult si repede nu te ajuta foarte mult. Pune intrebari si asteapta raspunsurile complete. Vezi care sunt opiniile si punctul de vedere al celuilalt si astfel veti trece de la un subiect de conversatie la altul fara prea mult efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*