Link pagina copiat!
Cum te afecteaza lipsa de somn
19 decembrie 2015
5 lucruri pe care poti sa le faci in vacanta de iarna
22 decembrie 2015

O echipă este atunci când minim doi oameni fac ceva împreună pentru a îndeplini un obiectiv sau un task. Indiferent care este rolul pe care trebuie să îl îndeplinești în diverse momente, de-a lungul vieții te vei tot întâlni cu nevoia de a lucra în echipă. De aceea e important să-ți dezvolți abilități specifice pe care să le poți aplica oricând ai nevoie. Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci

Cunoaște membrii echipei – fiecare persoană este diferită în felul ei. De aceea e bine să știi cât mai multe lucruri despre oamenii din echipa ta, astfel încât să știi ce abodarări să ai în funcție de fiecare în parte, mai ales dacă ești în poziție de leader și trebuie să stabilești pentru fiecare diverse lucruri de făcut.

Tratează-i pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat – indiferent că e vorba despre cum vorbești cu ceilalți, sau cum te comporți, încearcă din când în când să te pui în locul lor și să vezi dacă ai abordatea potrivită față de ei.

Oferă și primește feed-back – creșterea și menținerea moralului unei echipe ține de implicarea fiecărui membru . Pentru ca fiecare să simtă că are un rol de desfășurat în echipă este important să încurajezi membri ori de câte ori ai ocazia și să-ți oferi sprijinul și părerea într-un mod prin care să-i inspiri pe ceilalți. În același timp e bine să ai o atitudine deschisă față de feed-back-ul pe care îl primești de la ceilalți.

Fii un ascultător activ – ascultătorii sunt esențiali pentru o echipă eficientă. Oamenii capabili să înțeleagă și să absoarbă idei și puncte de vedere ale celorlalți sunt foarte imporanți pentru creșterea echipei. De asemenea, este un bun exercițiu acela de a asculta înainte să vorbești, pentru ca dialogul să fie unul eficient.

Echipele sunt diversificate. Fie că faci parte dintr-o echipă de sport, corul școlii sau faci curățenie în clasă cu câțiva colegi, pentru fiecare în parte va fi nevoie să te adaptezi și să stabiliți de la început ce vreți să obțineți astfel încât să vă descurcați de minune cu ce aveți de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*