Link pagina copiat!
Cum sa te trezesti mai usor dimineata
14 martie 2016
Cum sa fii tolerant cu cei din jur
16 martie 2016

Cele mai multe discutii pe care adolescentii le au cu parintii lor se invart in jurul unui singur subiect: independenta. Cu cat cresti mai mult, cu atat simti mai mult nevoia sa faci diverse lucruri in care parintii tai sa nu se mai implice. Decat sa aveti aceleasi discutii si argumente de fiecare data cand vrei sa faci ceva pe cont propriu, mai bine incerci sa castigi increderea parintilor pas cu pas.

Intelege perspectiva parintilor – de cele mai multe ori nu este vorba despre faptul ca parintii nu vor sa iti acorde independenta, ci despre faptul ca ei nu cred ca ai ajuns la acel punct de maturitate in care sa-ti porti de grija fara ajutorul lor. Ce poti sa faci este sa le demonstrezi ca esti o persoana responsabila si cu capul pe umeri.

Respecta un program prestabilit – Daca ati stabilit ca te vei intoarce acasa la ora 10:00, nu te ajuta deloc sa apari dupa 11. Atata vreme cat nu poti respecta un program prestabilit, cu siguranta parintii nu vor dori sa te lase afara si mai mult.

Rezerva-ti timp pentru familie – Chiar daca la varsta asta iti place mai mult sa petreci timpul cu prietenii, asigura-te ca in programul tau exista si timp pentru familie. Intr-un weekend cand toata lumea este acasa, puteti face diverse activitati impreuna. In felul asta ai tai vor intelege ca nu ii eviti, ci ai nevoie de diversificare in timpul tau liber.

Spune-le parintilor cu cine iti petreci timpul – Vor fi mai linistiti sa stie cu cine iti petreci timpul liber si in felul acesta te vor suna mai putin ca sa te intrebe cu cine esti si ce faci.

Fa-le cunostinta cu prietenii tai – Parintii vor inceta sa-si mai faca tot felul de scenarii de fiecare data cand pleci de acasa, daca reusesti sa le prezinti macar o parte din prietenii tai. In felul acesta le va fi mai usor sa asocieze un nume cu o figura prietenoasa si vor fi mai increzatori sa te lase sa pleci cu cei pe care ii stiu si ei.

Nu minti – Nu ascunde parintilor unde si cu cine iti petreci timpul. Acum, cand tehnologia este foarte bine dezvoltata, le va fi foarte usor sa descopere cand nu spui adevarul. Consecintele se vor rasfrange asupra ta, provocand exact ceea ce nu iti doresti: mai putin independenta pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*