Link pagina copiat!
Cum sa te simti bine la o petrecere fara sa bei?
9 iunie 2016
De ce nu este bine sa faci multe lucruri in acelasi timp
11 iunie 2016

Ti s-a intamplat, si poate nu doar o data, sa iei parte la discutii in cercul de prieteni si sa ai o opinie diferita. Totusi, ai ales sa taci. Alteori, ai vrea sa te bucuri de lucrurile frumoase pe care le faci, dar parca nu ti se mai par atat de deosebite cand le compari cu ceea ce fac ceilalti. Te simti mai prejos, te simti apasat de un sentiment pe care nu l-ai dori prezent si care nu dispare de la sine.

Intr-o perioada atat de plina de schimbari cum este adolescenta, este perfect normal sa ai incertitudini. Insa zi dupa zi, trebuie sa analizezi ceea ce vrei si sa te lupti pentru ceea ce crezi.

Ai incredere in tine – Modul in care te percepi va fi vizibil si de catre prietenii tai si de catre partenerii tai de conversatie. Vorbeste clar de fiecare data, nu iti grabi cuvintele si spune-ti opinia ori de cate ori este nevoie. Nu aproba lucruri care nu ti se potrivesc si nu imbratisa pareri care se opun felului tau de a fi.

Analizeaza-te obiectiv – Nimic nu te defineste mai bine decat ceea ce faci. Faptul ca arati precum imaginile din reviste, ca nu ai cele mai la moda haine sau ca nu te distrezi iesind in cluburi nu trebuie sa te frustreze. Este frumos ceea ce iti place si cel mai important este ca tu sa fii in armonie cu tine.

Schimba anturajul – daca oamenii cu care iti petreci frecvent timpul au tendinta de a te marginaliza sau de a-si impune punctele de vedere, facandu-te sa te simti prost, renunta la iesirile cu ei. Cei care nu te apreciaza si nu iti respecta prezenta nu merita lacrimile tale. Nu poti multumi pe toata lumea, insa cei pe care ii consideri prieteni este esential sa fie pe aceeasi lungime de unda cu tine.

Exerseaza-ti abilitatile de conversatie – Nu te sfii sa intri in vorba cu oamenii pe care ii admiri sau cu cei care ti se par interesanti. Nu gandi din start lucruri de genul “nu va vorbi cu mine”. Concentreaza-te mai bine pe a fi relaxat, comunicativ si fa-te un interlocutor pe cinste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*