Link pagina copiat!
Ce înseamnă să fii antreprenor?
28 aprilie 2017
A merge la psiholog – încredere sau reticenţă?
29 aprilie 2017

Somnul este extrem de important pentru refacerea organismului nostru. Multe dintre schimbările noastre de dispoziție, lipsa de concentrare, tristețea etc, pot fi cauzate de un somn inadecvat. Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să ai un program de somn adecvat:

  1. Stabilește-ți un orar de somn. Dormi aproximativ același număr de ore în fiecare zi a săptămânii.
  2. Nu te forța să adormi. Dacă nu reușești să adormi în 20 de minute, ridică-te din pat și găsește o activitate liniștitoare de făcut.
  3. Folosește patul doar pentru dormit. Evită să înveți, să mănânci etc. în pat. Creierul tău trebuie să învețe să asocieze patul cu somnul, nu cu alte activități. Astfel, când te așezi în pat, vei adormi mai ușor.
  4. Evită să consumi cafea și energizante după prânz. Acestea pot rămâne în organism până la 12 ore.
  5. Evită utilizarea telefonului, televizorului sau alte activități care îți solicită atenția și te pot face să devii prea alert.
  6. Limitează somnul în timpul zilei. Evită să dormi mai mult de 20- 30 de minute. Este suficient pentru îmbunătățirea performanței, a stării emoționale, a concentrării.
  7. Fii activ fizic înainte de a merge la culcare. O plimbare de 10 minute, câteva exerciții de aerobic, o plimbare cu bicicleta etc, îți pot îmbunătăți somnul.

Îți doresc un somn liniștit!

Daniela Dumulescu, psiholog la Centrul de Resurse pentru Adolescenţi din Cluj-Napoca

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*