Link pagina copiat!
Cum sa-ti cultivi optimismul
27 februarie 2016
Cum sa-ti organizezi bugetul pe o luna
2 martie 2016

Sanatatea dintilor trebuie sa fie o preocupare constanta pentru tine. De constiinciozitatea cu care tratezi aceasta indatorire depinde frumusetea zambetului tau pe termen lung. Iar zambetul se va dovedi de multe ori in viata principala ta carte ta de vizita.

O dantura neingrijita va transmite semnale negative celor din jur – dezinteres fata de propria persoana, lipsa de cultura si de preocupare pentru sanatate. In plus, cariile dau halena, adica de fiecare data cand vei vorbi cu lumea, din gura va veni un miros neplacut. Pe termen lung, cariile provoca inflamatii in organism, fapt ce va dezechilibra sistemul imunitar si va face corpul vulnerabil in fata bolilor.

In afara periajului dentar pe care este bine sa-l faci de doua ori pe zi, dimineata si seara, iti prezentam in continuare 5 lucruri esentiale pentru o igiena dentara desavarsita.

1. Foloseste apa si ata dentara – Igiena orala incepe cu periajul, insa se completeaza cu apa si ata dentara. Acestea te ajuta sa cureti dintii in locuri greu accesibile si inlatura toate resturile care ar fi putut ramane in urma spalarii pe dinti.

2. Periaza-te corect – Altfel spus, ai in permanenta grija sa respecti durata periajului – 2 pana la 3 minute in cazul unei periute electrice si 3 -4 minute in cazul periajului mecanic. Efectueaza miscarile periajului de sus in jos, circular si fara sa ranesti gingia. Insisa pe fiecare parte a dintilor, curatand temeinic.

3. Schimba periuta de dinti – Periuta de dinti se schimba de regula o data la 3 luni. Dupa aceasta perioada, perii sai isi pierd din proprietatile de curatare initiala si periuta devine o sursa de bacterii. Incearca sa retii momentul in care iti cumperi o periuta noua de dinti pentru a o putea schimba la momentul potrivit.

4. Evita alimentele nocive pentru dinti – Sucurile acidulate, dulciurile, preparatele prea tari sau prea fierbinti – toate acestea afecteaza aciditatea ph-ului din gura sau smaltul dintilor, asa ca evita-le, pe cat posibil. Evita sa spargi seminte sau alune cu dintii sau sa deschizi sticle cu ajutorul lor.

5. Mergi la controlul stomatologic – Desi nu iti face o bucurie foarte mare, mergi la stomatolg cel putin o data pe an pentru un control de rutina. Chiar daca nu te doare nimic nu inseamna ca nu poti avea mici carii care abia asteapta sa isi faca de cap. In plus, medicul stomatolog iti poate face recomandari personalizate despre cum sa-ti imbunatatesti igiena orala si iti poate recomanda o curatare profesionala, cum este procedura numita detartraj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*