Link pagina copiat!
Ce asteptari pozitive poti avea intr-o relatie de cuplu
28 noiembrie 2015
Cum sa te simti mai bine in pielea ta
3 decembrie 2015

Căștile sunt pentru mulți cel mai important accesoriu din garderoba zilnică. Indiferent de culoare, dimensiuni și performanțe, a-ți uita căștile acasă echivalează uneori cu a-ți uita telefonul acasă.

Căștile sunt dispozitive foarte utile pentru ascultat muzică fără să îi deranjăm pe ceilalți, însă pot fi un adevărat pericol pentru urechi și auz pe termen lung, dacă nu sunt folosite corespunzător. Iată ce trebuie să știi de azi înainte despre căștile tale:

Nu asculta muzica la volum mare

Indiferent cât de mult îți place muzica ta preferată e mai bine să o asculți la un volum rezonabil, care să nu te afecteze. Sunetul unui motor de motocicleta ajunge până la 100 decibeli, un mp3 player cu volum la 70% are aproximativ 85 decibeli. Să dai volumul din ce în ce mai tare în căști poate duce la pierderea auzului permanent. Cel mai bine este ca volumul să nu depășească 60%. Dacă cei din jur spun că pot auzi muzica din căștile, cu siguranță volumul este dat prea tare.

Dacă asculți muzică la volum mare pentru a acoperi zgomotul din jur, e mai bine să optezi pentru căști care izolează zgomotul exterior. Ai totuși grijă când mergi pe stradă cu aceste căști. E important să auzi și să fii atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Alege tipul de căști potrivite

Sunt căști care izolează mai bine zgomotul exterior, căști care intră în urechi, căști care se potrivesc mai bine mediului exterior, altele care se potrivesc în interior. Înainte să alegi o pereche de căști asigură-te că îți oferă protecție maximă, dincolo de performanțele tehnice.

Nu împrumuta căști fără să le cureți

E plăcut să împărtășești cu cei din jur o melodie preferată. Muzica a fost întotdeauna o formă de comunicare ușor de folosit. Însă înainte să împrumuți o pereche de căști (de tipul celor care intră în ureche) e bine să le cureți cu un șervețel antibacterial înainte. Indiferent că le împrumuți cuiva sau ți-au fost împrumutate, indiferent pentru ce perioadă de timp. Igiena este importantă oricând, indiferent că vine de la un prieten bun sau o cunoștință recentă.

Este foarte important să-ți protejezi auzul. Sunetele la volum foarte mare, indiferent că e vorba de muzică sau zgomote din exterior, îți pot afecta auzul ireversibil. Ferește-ți urechile de pericole ținându-te departe de prea mulți decibeli cât și de bacterii, printr-o igienă corespunzătoare și sunete moderate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*