Link pagina copiat!
Decalogul internetului – 10 lucruri pe care sa nu le faci online
13 iulie 2016
Cum iti dai seama daca relatia ta iti face mai mult rau decat bine
15 iulie 2016

Pentru ca este vara si ai mai mult timp la dispozitie poti incerca sa adopti unul sau mai multe obiceiuri care sa te ajute pe termen lung. Fie ca este vorba de a manca mai sanatos, a te spala pe maini de fiecare data inainte sa mananci, a citi mai mult sau orice alt obicei pe care il doresti in comportamentul tau, iata 3 etape care te iti vor indica faptul ca te gasesti pe drumul cel bun.

1. Spune prietenilor care este obiectivul tau – apropiatii sunt cei care te pot sprijini sa iti atingi obiectivele. Daca ti-ai propus sa mananci mai sanatos, prietenii sunt cei care iti vor aminti de asta de fiecare data cand iti va face cu ochiul o portie de cartofi prajiti sau o oprire la fast-food.

2. Incearca sa pastrezi obiceiul pentru 30 de zile – pentru ca ceva sa iti intre in obisnuinta, asigura-te ca faci acel lucru timp de 30 de zile continuu. Nu trisa! Daca ai esuat o zi, ia numaratoarea de la inceput. Sa prespupunem ca obiectivul tau este sa nu mai cheltui bani pe lucruri de care nu ai cu adevarat nevoie. Daca timp de 29 de zile ai rezistat fara sa cumperi lucruri noi, iar in a 30-a zi ti-ai cumparat o crema noua de fata pe care stii ca nu vei folosi de mai mult de doua ori pentru ca oricum mai ai una asemanatoare, trebuie sa repeti exercitiul pentru urmatoarele 30 de zile.

3. Stabileste recompense pentru reusita – in primul rand trebuie sa iti clarifici care sunt motivele pentru care iti doresti adoptarea noului obicei. Vrei sa citesti mai mult pentru ca iti dezvolti vocabularul si puterea imaginatiei. Daca reusesti sa citesti in fiecare zi cate minim 30 de pagini, stabileste o recompensa placuta pe care sa ti-o oferi: o sesiune din jocul preferat, o portie din desertul preferat sau orice altceva iti face placere si stii ca te poate motiva pentru a continua mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*