Link pagina copiat!
Care sunt beneficiile unei posturi corecte
26 noiembrie 2015
5 exercitii fizice simple pe care poti sa le faci acasa
27 noiembrie 2015

 Prietenii sunt o parte importantă din viețile noastre. Totuși se întâmplă câteodată să greșim față de ei, poate fără să ne dăm seama sau fără să conștientizăm de la început care sunt consecințele acțiunilor noastre. Fie că am spus ceva care i-a deranjat, i-am lăsat baltă într-un moment important sau nu i-am susținut când aveau nevoie, nu suntem perfecți, iar astfel de situații se pot întâmpla oricui. Important este să știm cum să reparăm greșeala și ce putem face pentru a nu rupe o prietenie la care ținem.

Folosește puterea unor scuze sincere

Pare simplu, însă pentru cei mai mulți este foarte greu să recunoască o greșeală făcută. Când știi că ai greșit cu ceva, fă acest pas și cere-ți scuze cu sinceritate. Scopul nu este să te pui într-o lumină bună, ci să încerci să îl faci pe celălalt să înțeleagă că nu vrut ca acel lucru să se întâmple. Când scuzele nu sunt sincere, acest lucru se simte și nu au nicio putere de îmbunănățire a situației.

Dovește sinceritatea cu dorința de a schimba lucrurile în bine

După ce ai recunoscut că ai greșit este important să dovedești că iei măsuri pentru ca ceea ce ai făcut să nu se repete. Nu vrei să-i rănești sentimentele din nou, de aceea e bine să îi spui acest lucru și să îi explici și care sunt măsurile pe care le adopți pentru a evita pe viitor să repeți situația “Voi avea mai multă grijă la ceea ce spun, mai ales când e vorba de prieteni”, “ Voi fi mai înțelegător pe viitor” etc.

Folosește discuția fața în față

Tehnologia din zilele noastre ne ajută să comunicăm instant cu oricine, la orice oră, indiferent de câți km ne despart. Însă, într-o astfel de situație cea mai bună variantă este să comunicăm față în față astfel încât scuzele să nu lase loc de interpretări, iar legătura dintre voi să se refacă pornind de la o discuție în care să prezinți scuzele direct.

În varianta cea mai fericită, prietenul respectiv îți acceptă scuzele. Dar nu fi descurajat dacă acest lucru nu se întâmplă exact din acel moment. Nu toată lumea are capacitatea să ierte rapid. Câteodată acest lucru poate dura, în funcție și de cât rănit s-a simțit. Poate că are nevoie de o perioadă de timp până să poată avea din nou încredere în tine sau să îi treacă supărarea.
Tu cum ai reacționat ultima dată când ți-a greșit un prieten?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*