Link pagina copiat!
Cu gânduri eliberate de temeri… înainte…
25 aprilie 2017
Workshop despre siguranța online pentru adolsecenții din Bacău
25 aprilie 2017

De cele mai multe ori ne gândim că am fi fericiți dacă am câștiga la loterie, dacă am avea relația visată, jobul dorit etc. Într-adevăr, este posibil ca, atunci când obținem ceea ce ne dorim, acest lucru să ne ofere un plus de fericire, dar, după ce ne obișnuim cu ceea ce avem, revenim la nivelul inițial de fericire.

Așadar, fericirea nu este o stare permanentă care vine o dată cu anumite evenimente și durează pentru totdeauna. Fericirea durabilă se construiește în fiecare zi, cu efort și cu o anumită atitudine față de evenimentele din viața noastră.

 

Iată câteva exerciții prin care îți poți construi fericirea autentică și durabilă:

 

  1. Practică recunoștința. Notează în fiecare zi trei lucruri pentru care ești recunoscător. Nu contează cât de banale îți par. Pot să fie lucruri simple. Acest exercițiu te va ajuta să găsești lucruri pozitive chiar și în zilele în care totul a mers pe dos.
  2. Construiește relații autentice și pozitive. Conexiunile puternice și pozitive cu alți oameni ne ajută să ne simțim valorizați și acceptați și sunt cele mai puternice arme în fața emoțiilor negative. Așadar, petrece timp de calitate cu oamenii alături de care simți că poți fi tu însuți.
  3. Scrie despre lucrurile pozitive care ți se întâmplă. Acest exercițiu te va ajuta să îți faci un obicei din a te concentra asupra a ceea ce are viața mai frumos. Poți scrie despre ceva amuzant de la școală, despre o ieșire cu prietenii, despre un film sau despre o activitate care ți-a plăcut.
  4. 4. Implică-te în activități fizice. Poți alege să mergi pe jos 30 de minute, să alergi, să te plimbi cu bicicleta etc. Acest exercițiu te va ajuta să ai un nivel crescut de energie, să te simți mai bine cu tine, să dormi mai profund, îți va stimula secreția unor substanțe în creier care te vor face să te simți mai fericit etc.
  5. 5. Fă ceva frumos pentru cineva. Un act de bunătate în fiecare zi te poate face să te simți împlinit, îți vei demonstra că ești o persoană altruistă și, de asemenea, te vei bucura de zâmbetul și mulțumirea cuiva.

 

Îți doresc să îți construiești multe momente de fericire autentică și frumoasă!

 

Daniela Dumulescu, psiholog la Centrul de Resurse pentru Adolescenți din Cluj-Napoca

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*