Link pagina copiat!
Cum le arătăm celorlalți că ne pasă?
4 septembrie 2017
Activitate Treasure Hunt
5 septembrie 2017

Cunoști persoane care se se ceartă de dragul de a se certa, care argumentează mereu împotriva a ceea ce spui,  au mereu un răspuns pregătit la orice și se înfurie atunci când nu au ultimul cuvânt? Dacă ai întâlnit astfel de persoane, cu siguranță știi cât de dificil este să le faci față. Iată câteva sugestii de abordare a acestei tipologii de persoane:

  • Nu o lua personal. Amintește-ți că această persoană se comportă astfel în mod constant, în diferite situații, nu doar în prezența ta. Așadar, fie că este vorba despre tine, fie despre altcineva, comportamentul lui/ei este același.
  • Identifică un mod neutru de comunicare cu o astfel de persoană. În situațiile față în față, tensionate, este dificil să faci acest lucru. Încearcă să comunici prin mesaje, e-mail sau să o faci atunci când situațiile nu sunt tensionate.
  • Evită lupta argumentelor. În general nu este vorba despre conținutul argumentelor, ci despre nevoia foarte puternică de a avea dreptate, pe care aceste persoane o au. Cu cât încerci să argumentezi mai mult pentru a o convinge pe cealaltă persoană, cu atât e ava găsi mai multe motive să contraatace agresiv, iar cearta va escalada. Rămâi calm și evită să reacționezi la fel.

 

Daniela Dumulescu, psiholog, Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*