Link pagina copiat!
Teatru pentru adolescenti in Bucuresti
10 octombrie 2015
Cum sa inveti mai mult si mai bine fara sa-ti afecteze tot timpul liber
13 octombrie 2015

Se spune ca gandurile sunt fapte ce isi asteapta temelia. Cu alte cuvinte, daca vrei sa duci la bun sfarsit un lucru inceput sau un proiect, trebuie sa il vizualizezi deja terminat si sa urmezi pas cu pas implinirea lui. Fiecare obstacol pe care il vei intampina, priveste-l cu indulgenta si fii constient ca vei gasi o solutie pentru a-l depasi.

Mintea ne poate fi aliat sau, din contra, o forta ostila. Sta doar in puterea noastra modul in care alegem sa privim lucrurile si sa ne formam perspectivele. Iti prezentam in continuare cateva exemple de situatii in care primul nostru gand nu este cel mai potrivit pentru o atitudine de invingator, impreuna cu raspunsul adecvat in care trebuie sa-ti antrenezi creierul sa reactioneze.

1. In loc sa spui „Nu sunt bun la aceasta sarcina”  inainte de a incerca efectiv sa o faci, concentreaza-te asupra motivului care te infricoseaza de fapt si elimina-l din ecuatie, repetandu-ti „Ce anume imi scapa?

2. In loc sa spui „Renunt„, gandeste „Voi continua si voi castiga aceasta experienta

3. In loc sa spui „Acest lucru este prea greu„, spune-ti „Acest lucru va necesita ma mult timp si mai mult efort decat ma asteptam, dar il voi face

4. In loc de „Nu pot sa progresez deloc„, axeaza-te pe ceea ce vrei „Evolutia este posibila, iar eu voi deveni cu siguranta mai bun

5. In loc sa spui „Nu ma pricep deloc la matematica„, spune-ti „Imi voi antrena creierul pana va intelege

6. In loc sa spui „Am facut o greseala„, aminteste-ti ca este mai productiv sa spui „Greselile sunt un mod de a invata

7. In loc sa spui „Colegul meu este sclipitor! Nu voi fi niciodata ca el!”, spune „O sa imi intreb colegul cum reuseste sa aiba note atat de bune si voi incerca si eu sa fac acelasi lucru!

8. In loc sa spui „E suficient de bun„, intreaba-te „Ma pot multumi cu jumatati de masura? Pot fi multumit de „suficient”?

9. In loc de „Planul meu A a esuat” , spune-ti ” Ce bine ca alfabetul mai are si alte litere, asa ca voi gasi un alt plan.”

Speram ca sfaturile acestea te vor ajuta sa ai o gandire pozitiva, orientata mereu spre rezultat. Daca mai ai si alte sugestii ajutatoare, imparte-le cu comunitatea adolescenteen.ro, scriindu-ne in sectiunea de forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*