Link pagina copiat!
Cum sa adopti un obicei bun in trei pasi
14 iulie 2016
Cum facem fata presiunii grupului?
16 iulie 2016

Esti la varsta la care sentimentul iubirii te entuziasmeaza mai mult decat orice. Senzatia de fluturi in stomac este una placuta, insa daca ai indoieli ca relatia in care ta este ceea ce trebuie, incearca sa identifici in ce masura te regasesti intr-o relatie toxica:

  • La tot pasul vezi semne de neincredere – “Unde ai fost?”, “Cu cine vorbesti?”, “De ce ai stat asa mult?”, “Esti prea prietenos/oasa cu x-ulescu/uleasa” sunt lucruri pe care daca le auzi prea des, ajung sa fie deranjante si sa iti demonstreze ca persoana de langa tine nu are deloc incredere in tine.
  • Nu discutati problemele – In orice relatie apar conflicte si dificultati, e normal. Insa cand fiecare discutie in contradictoriu este amanata si evitata, e un semn ca in relatia ta nu exista deschidere catre comunicare si rezolvarea problemelor.
  • Are tot timpul o atitudine ostila – daca simti ca nu te poti exprima asa cum iti doresti, ti-e mai mereu teama de reactia pe care o sa o aiba cand ii spui ceva sau relatia voastra se bazeaza constant pe o tensiune neplacuta, cu siguranta ceva nu este in regula.
  • Se comporta ca un adult prea protectiv – iti spune cu ce sa te imbraci, cu cine sa-ti petreci timpul liber, la ce filme sa te uiti sau ce cariera trebuie sa alegi. Cand persoana de langa tine se comporta ca si cum nu ai putea sa gandesti pentru tine si nimic din ceea ce spui/faci/gandesti nu este bine (din punctul ei de vedere), nu vei avea prea multe ocazii in care sa te bucuri alaturi de persoana respectiva.
  • Te santajeaza emotional – de fiecare data cand vrea sa faci ceva iti aduce aminte toate greselile pe care le-ai facut si evidentiaza comportamentul “exemplar” pe care l-a avut fata de tine. Te face sa te simti vinovat/a pana obtine ceea ce isi doreste, chiar daca nu este si dorinta ta.
  • Nu vorbesti cu ceilalti despre relatia ta – daca eviti sa le povestesti parintilor, prietenilor sau rudelor apropiate despre relatia ta, este un semn ca ceva nu este in regula. Ai nevoie de o relatie in care sa te simti confortabil si sa nu iti fie teama sa vorbesti si cu altcineva despre ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*