Link pagina copiat!
Atelier de bijuterii și podoabe la Cluj-Napoca
30 octombrie 2017
Atelier despre fenomenul de bullying la Bacău
31 octombrie 2017

Spuneam într-un articol anterior că empatia este este baza tuturor relațiilor de succes. Indiferent de etapa de viață în care te afli, poți să dezvolți această capacitate uimitoare de a te conecta, de a-i înțelege pe ceilalți și, până la urmă, chiar pe tine.

Este important să reții că empatia se poate învăța. Nu știm ce gândesc ceilalți, de ce fac lucrurile pe care le fac. Când manifestăm empatie, atingem următoarele patru obiective:

Obiectivul 1:

Privește lumea lor

Folosind rațiunea poți să-ți imaginezi trecutul, experiențele de viață, valorile lor personale.

Obiectivul 2:

Fără judecată negativă

Cu multă stăpânire de sine, fără să te grăbești să tragi concluzii pripite, poți înțelege că motivațiile lor pot fi diferite de ale tale.

Obiectivul 3:

Înțelege emoțiile

E nevoie de timp și experiență de viață pentru a-ți dezvolta capacitatea de a înțelege ce simte cel de langă tine și de ce simte așa cum simte. Prin urmare, poți accepta ceea ce simte cel de langă tine renunțând să-i negi sentimentele doar pentru că tu nu le-ai simțit sau nu le înțelegi acum. (de ex. Este dificil sau chiar imposibil să înțelegi ce simte un om în depresie.)

Obiectivul 4:

Acceptare

Prin postură și cuvinte transmitem mesajul că suntem alături, că înțelegem și simțim prin ce trec.

Ramona Luiza Dîrlea, psiholog la Centrul de resurse pentru adolescenți din Bacău

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*