Link pagina copiat!
Cum sa demonstrezi ca esti o persoana de incredere
8 aprilie 2016
Dependenta de jocuri video – pe bune?!
11 aprilie 2016

Cu totii facem greseli in viata. Cateodata sunt greseli mici, alteori sunt greseli mai mari, de unele iti dai seama, pe altele nu le constientizezi. Nu e niciodata usor sa recunosti ca ai gresit, insa este un pas crucial in procesul de invatare si dezvoltare personala.

Greselile, mici sau mari se pot transforma in probleme daca nu inveti sa le faci fata si sa le folosesti pentru a te dezvolta. E normal sa gresesti, acestea sunt un semn ca nu te feresti de provocari noi care te ajuta in timp sa acumulezi experienta si informatii de valoare. Cum sa faci pentru a nu transforma o greseala intr-un capat de tara, iti explicam in urmatoarele paragrafe:

Accepta faptul ca ai gresit – nu exista nimeni care sa treaca prin viata fara sa fi gresit. Faptul ca nu accepta ca a gresit este cu totul altceva, insa acest lucru ii poate afecta relatiile cu cei din jur si cu propria persoana.

Priveste o greseala ca pe o parte dintr-un proces de invatare – cand inveti ceva nou este normal ca la inceput sa faci greseli. Viata insasi este un intreg proces de invatare, iar greselile sunt o componenta peste care nu poti sa sari, chiar daca nu este deloc placut sa fii responsabil de ceva ce nu a iesit asa cum iti doreai. Gandeste-te cand invatai sa scrii in clasa I. Dupa ce ai desenat de mai multe ori literele, ai inceput sa faci mai putine greseli.

Priveste lucrurile si din perspectiva celorlalti – greselile tale te pot afecta pe tine, insa ii pot afecta si pe altii. Cand se intampla asta incearca sa te pui in locul lor si sa intelegi cum se simt. Iti va fi mai usor sa le intelegi reactiile si sa incerci sa empatizezi pentru a rezolva o eventuala situatie tensionata.

Desprinde invatatura din fiecare greseala – daca ai plecat in excursie la padure doar cu pantaloni scurti, probabil te-ai intors acasa cu picioarele zgariate de vegetatia uscata sau crengile copacilor, daca ai uitat sa-ti faci un referat la istorie, data viitoare e mai bine sa rogi un coleg sa-ti aminteasca sau iti creezi o alarma cu cateva zile inainte sa il predai. Din fiecare greseala ai ceva bun de invatat, important este sa iti aloci timp si sa nu lasi aceste lucruri sa treaca neobservate pentru a nu le repeta si cu urmatoarea ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*