Link pagina copiat!
Cum scapi de o stare de spirit care iti dauneaza
17 aprilie 2016
Comunicare asertiva – cheia relatiilor de succes
26 aprilie 2016

E important sa reusesti sa iti adaptezi dispozitia in functie de ceea ce ai de facut sau de fiecare situatie in parte. Daca ai nevoie de o anumita stare pentru a termina ceva ce ai de facut, cel mai bine este sa cunosti cateva trucuri care sa te ajute sa intri in starea de care ai nevoie:

Defineste scopul – gandeste-te clar de ce ai nevoie de starea respectiva. De exemplu, poti sa iti doresti sa termini mai repede tema la matematica, sa poti sa iesi afara cu prietenii. Este important sa iti creezi starea potrivita de concentrare pentru a finaliza tema.

Gaseste locul potrivit – mediul inconjurator iti influenteaza starea de spirit. Daca vrei sa iti faci tema la matematica, cel mai bine este sa alegi un loc linistit, unde sa nu te deranjeze zgomotul venit din exterior.

Oamenii potriviti – alege persoana potrivita pentru starea potrivita. Sunt oameni care te distreaza si te ajuta sa te relaxezi si sunt oameni care iti aduc aminte ca trebuie sa fii responsabil. E bine sa ii cunosti pe cei cu care iti petreci timpul astfel incat sa te poata ajuta intr-o situatie in care ai nevoie de sustinerea lor. De exemplu, inainte de o competitie importanta e mai bine sa stai de vorba cu cineva care te face sa te simti increzator/oare in fortele proprii.

Auto-motivarea – analizeaza-ti gandurile si trimite-le in directia dorita de tine. E in regula ca inainte sa te apuci sa inveti la istorie sa te gandesti “Gata cu filmuletele de pe internet, e momentul sa invat” sau inainte de sustinerea unei prezentari in fata colegilor iti poti spune “Pot sa fac asta!”. Construieste starea de care ai nevoie prin cuvintele care te motiveaza pe tine.

Cauta starea potrivita pentru fiecare moment si incearca sa o mentii cat ai nevoie. E important sa reusesti sa controlezi ceea ce simti si sa adopti o atitudine care sa te ajute in cele mai importante momente din viata ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*