Link pagina copiat!
Cum sa-ti antrenezi gandirea pozitiva
5 octombrie 2015
Cum sa ai un ghiozdan mai cool cu ajutorul unei esarfe?
7 octombrie 2015

Ilustratie de John Bauer

,,Timpul e ca si imprumutul de la banca: ţi se ofera doar atunci cand ai atat de mult, incat nu-i mai simti nevoia” –  acest citat ii apartine lui John Braine si sintetizeaza o idee la care trebuie sa revii ori de cate ori ai nemultumiri legate de situatia prezenta: in acest moment al vietii tale, cea mai importanta resursa de care dispui este timpul. Acest timp este esential pentru formarea ta, pentru devenirea ta, iar cu acest timp pe care il poti folosi cum stii mai bine, nu te vei mai intalni niciodata.

Am inceput vorbindu-ti despre timp, prin ati sublinia marea resurursa pe care doar in adolescenta o ai, deoarece ea este, in esenta, singura avutie care conteaza. Pregatindu-te si primind o educatie cat mai inalta, vei reusi sa lasi in urma orice neajusnuri de care te lovesti acum.

In momentul in care iti evaluezi situatia financiara, gandeste-te ca familia ta incearca sa iti ofere tot ceea ce poate si ca mai mult nu a fost posibil pana acum. Renunta sa gandesti cu naivitate, comparandu-te cu alti oameni sau victimizandu-te. Ia in calcul eforturile care se fac pentru tine si apreciaza-le valoarea. Apreciaza faptul ca ai in jur persoane dragi care te iubesc, apreciaza faptul ca ti se ofera sansa sa mergi la scoala si sa primesti o educatie, apreciaza faptul ca tot ceea ce depasesti acum, te va intari si te va transforma intr-un invingator.

Nu face alegeri – de anturaj, de activitati – bazate doar pe castigul financiar imediat. Adevaratele rezultate, cele durabile, se construiesc in timp si nu vor intarzia sa apara daca vei face toate lucrurile cu pasiune si munca sustinuta.

Incearca sa faci exercitii de economisire a banilor care ajung pe mana ta. Rezista tentatiilor de moment care i-ar face sa dispara cat ai clipi si seteaza-ti scopuri mai durabile – un soft nou pentru calculator, un antivirus mai performant, o versiune originala a jocului preferat etc.

Citeste cat mai mult si informeaza-te din timp despre oportunitatile pentru tinerii de varsta ta. Daca telul tau este sa ai propria afacere intr-o zi, aduna cat mai multe detalii despre ce presupune acest lucru, alatura-te grupurilor care au ca subiect principal investiile si antreprenoriatul si cauta povestile de viata ale modelelor tale de business. Vei vedea ca oamenii care au facut istorie in domeniile lor si au construit imperii la scara planetara, au provenit de cele mai multe ori din medii modeste si au muncit neintrerupt pentru sansa lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*