Link pagina copiat!
10 motive ca sa te joci alaturi de prieteni
14 septembrie 2015
4 metode de a tine stresul sub control
16 septembrie 2015

Simti ca nu mai ai tragere de inima sa faci nimic – nu te mai intereseaza discutiile cu prietenii, nu iti mai pasa cu ce te imbraci si parca si pofta de mancare ti-a disparut. Tot ce ai vrea sa faci toata ziua este sa stai in camera si sa asculti muzica preferata, intrebandu-te a mia oara – „de ce eu?”.  Ti se pare ca nimeni nu reuseste sa iti intelega tristetea si aproape ca te-ai saturat de cate ori ti se repeta faptul ca totul va fi bine. Insa chiar daca ti se pare greu de crezut in acest moment, chiar vei fi bine. Important este sa inveti ce trebuie din experienta traita si sa intelegi ca ea te va ajuta sa fii mai puternic in viitor.

Prima deceptie in dragoste este intr-adevar un moment mai greu. Parea ca va intelegeti bine, va placeau aceleasi locuri, aceleasi filme si aveati chiar si aceiasi sportivi preferati. Cu toate aceste, planurile tale s-au naruit cand el sau ea a decis sa mearga mai departe fara tine.

1. Inconjoara-te de oameni dragi – Nu face greseala sa te razbuni pe toata lumea din jurul tau, doar pentru ca treci printr-o pasa dificila. Din contra, tine-ti toti oamenii dragi aproape – parinti, frati, bunici si prietenii cei mai buni. Vorbeste cu ei sau asculta-le povestile – te vor deconecta de la problemele tale si iti vor da un placut sentiment de siguranta.

2. Nu te razbuna pe tine – Atunci cand suntem parasiti sau dezamagiti avem tendinta de a rasfrange acest lucru asupra noastra. Putem ajunge sa credem ca este exclusiv vina noastra, ca nu suntem suficient de buni sau de iubitori. Renunta la aceste ganduri si accepta faptul ca oamenii sunt responsabili de propriile deciziii si ca ele nu au de-a face cu tine, ca intreg. Priveste-te cu ingaduinta si ai rabdare – va veni momentul cand vei fi apreciat pe deplin.

 3. Nu te metamorfoza in detectiv – Ce a mai postat pe Facebook? Cu cine a iesit in oras? Unde merge maine? Toate aceste lucruri nu fac decat sa te tina pe loc. Chiar daca persoana in cauza ocupa un loc important in inima ta, respecta-i hotararea si las-o pe drumul ei. Foloseste timpul in care i-ai reimprospata pagina de profil pentru a citi o carte, a vedea un film sau pentru a cunoaste oameni noi.

4. Iertarea este primul pas catre vindecare –  Nu deveni ranchiunos cu cel care te-a parasit. A ierta este un gest frumos si este expresia unui suflet mare si a unei bune-cresteri alese. Oricum nu vei rezolva nimic scriindu-i mesaje in care te revolti sau vorbindu-l de rau intre colegi. Din contra, iti vei crea o imagine indoielnica.

5. Ai reusit, continua, n-ai reusit, continua – Acesta era indemnul pe care Einstein il dadea tinerilor. Exact asa este si in dragoste – daca ai reusit sa intalnesti un om deosebit, apreciaza-l cum se cuvine, iar daca ai fost mai ghinionist de aceasta data, nu te descuraja – data viitoare vei avea mai multa experienta si vei analiza mai mult inainte sa iti oferi inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*